Kurban Bayramı öncesi yoğun bir çalışma yürüten LÖSEV, hayırseverlerin vekaleten kurban bağışları ve bayram bağışlarıyla lösemili-kanserli çocukları hayata bağlayacak, çocukların ve ailelerinin yüzlerini güldürecek. .

LÖSEV, arefe günü adak kurbanı, bayramın 1., 2. ve 3. günlerinde ise vekâleten kurban kesimlerini gerçekleştirecek. Kurbanlıklar, Türkiye’nin dört bir yanındaki anlaşmalı et entegre tesislerinde, hijyenik koşullarda, din görevlisi, noter, veteriner hekim ve vakıf görevlileri gözetiminde kesilecek.

LÖSEV, Kurban Bayramı’nda kestiği kurbanların etlerini yıl boyunca lösemili-kanserli çocuklara ve ailelerine kırmızı et ve et ürünleri olarak dağıtacak.  Böylece çocukların protein ağırlıklı beslenmelerini ve iyileşmelerini sağlayacak. LÖSEV, yapılan bayram bağışlarını da lösemili-kanserli çocukların tedavi giderlerine harcayacak.

Vekaleten Kurban Bağışlarıyla Lösemi Ve Kanser Hastalarına Aylık Et Yardımı!

Ayrıca maddi durumu iyi olmayan binlerce hasta ve ailesi de hem LÖSEV kredi kartı ile hem de doğrudan kesilen kurbanların etleri dağıtılarak, Kurban Bayramı’nda taze ve sağlıklı besinlere erişme imkanı buluyor.

Lösemi olan ve tedavisi devam eden Öykü B.’nin annesi Sinem B. “Bu hastalık süresinde çocuklarımızın sağlıklı ve protein ağırlıklı beslenmesi gerekiyor. LÖSEV’ den gelen kart ile marketten kırmızı et temin edebiliyoruz. Yardımlarını esirgemeyen tüm bağışçılara teşekkür ediyorum onlar sayesinde bizim gibi binlerce aile bayramı sevinç ve umutla karşıladı” dedi.

LÖSEV, Kurban Bayramı’nda lösemili-kanserli çocuklara ve ailelerine bir hediye daha verdi. LÖSEV, tedavisi devam eden ve maddi yetersizlik içinde olan beşyüz ailenin banka hesaplarına 1000’er lira bayram yardımı yatırdı. Hayırseverlerin vakfa yaptıkları bayram bağışları bir havuzda toplanıyor ve yardıma muhtaç yoksun ailelere yardım olarak iletiliyor. Bu sayede hastalar nefes alma imkanı buluyor. Vakfa kayıtlı hastalardan Erdal S. “Hastalıktan dolayı düzenli bir işte çalışamıyorum LÖSEV’ in destekleriyle geçimimi sağlıyorum. Kurban Bayramı öncesinde de hesaplarımıza 1000’er lira yatırıldı. Destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver vekaleten kurban ve bayram bağışlarını LÖSEV’e yapan hayırseverlere teşekkür etti:  “Yıl boyunca vakfımıza başvuran ailelerimizi evlerinde ziyaret ediyor ve ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Vekaleten kurban bağışları sayesinde lösemili çocuklarımıza ve ailelerine, kanser hastalarımıza yıl boyunca taze et ve et ürünleri ulaştırıyoruz. Çocuklarımızın iyileşmesi için vazgeçilmez olan sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını bu şekilde gideriyoruz. Kurban Bayramı’nda kurbanlarını lösemili ve kanserli çocuklara can olsun diye LÖSEV’e bağışlayan herkesten Allah Razı olsun. İyi ki varsınız. Herkese sevdikleriyle mutlu ve huzurlu bir bayram dileriz.” dedi.

LÖSEV’den Bayram Ziyaretleri ve Bayramlaşma

LÖSEV, arife ve bayram günlerinde tüm Türkiye’de hematoloji ve onkoloji kliniklerini ziyaret ederek kliniklerde yatan çocuklara bayramlık kıyafetler ve oyuncaklar hediye edecek. Mutlu bir bayram geçirmelerini sağlayacak.

LÖSEV irtibat ofisleri (Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Kayseri, Adana, Samsun) 19 Ağustos Pazar Günü’nden itibaren arife günü ve Kurban Bayramı’nın 3 Günü boyunca açık olacak. Bağışçıları ve bayramlaşmaya gelen gönül dostlarını ağırlayacak. 

Hayırsever bağışçılarımızı, gönüllülerimizi ve siz değerli basın mensuplarımızı BÜYÜK LÖSEV Ailesi ile bayram sevincine ortak olmaya davet ediyoruz.

Desteğiniz için şimdiden teşekkür eder, iyi bayramlar dileriz.

Editör: TE Bilişim