Konya Yunak Kurtuşağı Ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Hüseyin Acar, dernek çalışmaları hakkında şu bilgileri paylaştı; "2004 yılında sosyal yardımlaşma, dayanışma ve kültürümüzü yaşatmak maksadıyla kurulan derneğimizin günümüze kadar yönetimde başkanlığını yürütmekteyim.

               Bugüne kadar KURDER olarak hemşerilerimiz için gerek sosyal aktivitelerde gerek Konya Yunak ve çevre köyleri olarak kültürümüzü yaşatmak için birçok etkinlik ve hayata geçmek üzere olan projelerimiz olduğu gibi, özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde hemşerilerimize maddi ve manevi destek olabilmek için birçok çalışmalar yürütmekteyiz.

Yönetimini – başkanlığını üstlenen “Adem Günay” bey ile beraber “Kurder yardım gönüllüleri” olarak kurduğumuz yardım kuruluşumuz ile birçok yardıma ihtiyaç duyan hemşerimizin yanında olmaya çalıştık. Her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazan ayında da 270 koli erzak yardımı 4 küçükbaş hayvan ve nakdi yardımlar ile ihtiyacı olan bütün hemşerilerimizin yanında olduğumuzu hissettirdik.

Ameliyat parası yüzünden tedavi olamayan hemşerilerimizin sıkıntılarını giderdik. Kısacası bütün hemşerilerimizin her derdini dinledik dermanını aradık, bulduk, bulmaya çalıştık ve gerçekten bu konuda başarılı da olduğumuz kanaatindeyim.  

Bu yolda benimle beraber yanımda olan yönetimdeki arkadaşlarıma, bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca sadece Allah’ın rızasını kazanmak için çaba gösteren “Kurder Yardım Gönüllüleri” kuruluşumuzun başta Adem Günay olmak üzere Yusuf Güven, İsa Akbayır, Musa Akbayır, Mehmet Gündoğdu, Mevlüt Kirazoğlu, Mutlu Koyuncu, İzzet Alyüz, Erhan Alphan, Cezmi Gürbüzer, Ertan Alphan, Günay Alphan, Mesut Alyüz, Abdülkadir Koyuncu ve  Osman Akbayır 'a şahsım ve hemşerilerim adına çok teşekkür ediyorum. Biz birlikte güçlüyüz…"

Editör: TE Bilişim