LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı Eskişehir Ofisi Sorumlusu Meltem Durulgan  ve Eskişehir Ofis aile komitelerinden Melahat Daşdelen ve gençlik komitesinden Mahmuthan Yönlüer Esgazete’yi ziyaret ettiler.

LÖSEV’in çalışmalarını kamuoyuna yansıtan esgazete ve çalışanlarına teşekker eden Meltem Durulgan,  LÖSEV Lösemili Çocuklar ve Eğitim Vakfı’nın çalışmalarını ve Kurban Bayramı’nın önemini anlattı.

LÖSEV Eskişehir Sorumlusu Meltem Durulgan LÖSEV’in çalışmalarını şöyle anlattı:

“1998 yılından bu yana lösemi ve kanser hastalarına maddi-manevi destekler götüren LÖSEV,  Türk Halkının imece usulü katkı ve bağışlarıyla 19 yıldır, on binlerce hasta ve onların imkânları kısıtlı ailelerini hayata bağlıyor. Bu gün LÖSEV’e kayıtlı, yaklaşık 30.000’e yakın lösemi – kanser hastası çocuk ve yetişkin var. Sayıları her gün artan hastaların  %92 si asgari geçim sınırının altında ailelere mensuplar. LÖSEV ihtiyaç sahibi ailelerine kıyafetten, beyaz eşyaya, kuru gıdadan et ürünlerine, kışlık yakacaktan, mobilyaya birçok maddi ve ayni yardım iletmektedir. Yine kişisel gelişim, mesleki eğitim, psikolojik destekler, moral-motivasyon etkinlik ve gezileriyle de ailelerin bu zorlu süreçte yanında yer almaktadır. LÖSEV tüm destekleri Türk Halkının imece usulü katkı ve bağışlarıyla hastalarına iletmektedir.

En kaliteli protein kaynağı olan et ve et ürünleri hastaların beslenmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle lösemide et ve et ürünleri tüketerek sağlıklı beslenen çocuklar bu zorlu tedavi sürecinde birkaç adım öne geçiyorlar. LÖSEV tedavi süresince, protein ağırlıklı beslenmesi gereken, ihtiyaç sahibi hastalarına her ay  et ve et ürünleri kolileri sunmaktadır. LÖSEV’e yapılan adak veya vekâleten kurban bağışları yılın 12 ayı ailelere taze et olarak kayıtlı hasta ailelerine ulaştırılıyor. Aileler özellikle yaşadıkları bu zorlu süreçlerde onların yanında durarak desteklerini esirgemeyen bağışçılara dualar ederek teşekkürlerini dile getiriyorlar.

Büyük LÖSEV Ailesinin gönüllüleri, bağışçılarının da tek dileği ‘bu destek ve bağışların tüm hastalara kan olması, can olması, şifa olmasıdır’...

Sizlerde Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekalet vererek kurbanlarınızı dini usullerle kestirebilir; bağışlarınızla lösemili ve kanserli çocuklarımızın hayatını kurtarabilirsiniz.

Kısacası diyoruz ki HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN”

Editör: TE Bilişim