Eskişehir’de başlatılan kampanya ile toplanan giysiler Afrin’de mücadele eden Mehmetçiğe gönderilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terörist gruplara karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak amaçlanıyor. Türkiye’nin farklı illerinden harekata destekler sürerken, son olarak Eskişehir Çamlıca Mahallesi’nde bir kampanya başlatıldı. Kampanyaya göre eldiven, bere, iç çamaşır ve çorap toplanırken, Mehmetçiğin üşümemesi amaçlanıyor. Kampanyaya katılım yoğun olurken, toplanan giysiler muhtarlık binasında paketleniyor. Getirilen her bir parça giysi için makbuz verilirken, kolilere istif edilen giysilerin önümüzdeki günlerde yola çıkarılması planlanıyor.

"Bu ayın 30’una kadar toplayacağız"

Kampanya hakkında bilgiler veren Çamlıca Mahallesi Muhtarı Savaş Hancı, kurulan komisyon ile ürünlerin teslim alındığını söyledi. Ay sonuna kadar kampanyanın devam edeceğini belirten Hancı, "Zeytin Dalı Harekatı’nda bulunan askerlerimiz için mahalledeki sakinlerimiz ve bayanlarımız geldi. ’Askerlerimiz için ne yapabiliriz muhtarım, herkes bir şeyler yapıyor biz ne yapabiliriz?’ dediler. Benimde aklıma gelen yağmurda, çamurda, bizi savunan, bizim için canını feda eden, ölümle burun buruna olan askerlerimiz için çorap, eldiven, iç çamaşırı gibi bir moral motivasyon anlamında bir şeylerin toplanması oldu. Örerseniz daha sağlıklı olur, arkasında olduğumuz belli olur dedim ve böyle bir kampanya başlatalım dedik. Çamlıca Mahallesi’nde bir erkek ve iki bayan arkadaşımız ile komisyon kurduk. Burada resmi belgelerimizi, izinlerimizi aldık. Çamlıca Mahalle Muhtarlığı’nda topluyoruz. Bu ayın 30’una kadar toplayacağız ve askerlerimize göndereceğiz" dedi.

"Şu ana kadar bin kaleme yakın iç giyimi topladık"

Komisyon Başkanı Ramazan Yalçınkaya ise, halkın kampanyaya karşı çok fazla duyarlı olduğundan söz etti. Resmi belgede belirtilen günden daha önce toplanan ürünlerin Mehmetçiğe gönderileceğini anlatan Yalçınkaya, "Vatandaşlar tarafından muhtarlığımıza gelen talepler üzerine muhtarımız konuyu bana iletti. ’Ne yapabiliriz, nasıl bir moral motivasyon desteğinde bulunabiliriz’ diye sordular. Böyle bir şey yapalım dedik. Bere, iç çamaşırı, çorap, gibi şeyler toplayalım diyerek bir komisyon kurduk. Ben komisyon başkanı oldum. Yanımda iki tane bayan arkadaşımız var komisyon üyesi olarak. Bunlarla birbirimize destek olarak böyle bir kampanya başlattık. Kaymakamlığımıza gittik. Kaymakamlığımız olumlu baktı. Halkımız da baya bir duyarlı oldu bu konuda. Çok da duyarlı halkımız. Şu ana kadar bin kaleme yakın iç giyimi topladık. Çorap, bere gibi şeyler topladık. 25’ine kadar toplayacağız. Kaymakamlığımızdan ayın 30’una kadar iznimiz var. Biz bunu 25-27’sine kadar bitirmek istiyoruz. Biran önce yerine gönderebilelim, yerine varsın. Biz Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir yetkiliye bunu belge karşılığında teslim edeceğiz inşallah" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim