Rahatsızlığından dolayı yaşamını yitiren Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, ebediyete uğurlandı. Savaş’ın cenazesi Tepebaşı Belediyesi’nde düzenlenen tören ve Alaaddin Cami’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Savaş için ilk tören Tepebaşı Belediye Hizmet Binası’nda düzenlendi. Törene merhumun eşi Kadriye Savaş’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri, Tepebaşı Belediyesi çalışanları ve sevenleri katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş, “1999’dan bu yana birlikte olduğumuz değerli bir arkadaşımızı kaybettik, acımız çok büyük. Tüm sevenlerinin başı sağ olsun” dedi. Koronavirüs önlemleri kapsamında düzenlenen tören, Savaş’ın cenazesine karanfiller bırakılması ile sona erdi.

Savaş için daha sonra Alaaddin Cami’nde Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın katılımı ile ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sonrasında Savaş’ın naaşı, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

“Tepebaşı’nın her karışında emeği var”

Başkan Ataç burada yaptığı konuşmasında, “Demek ki yüce Allah bizden daha çok seviyor. Melih Savaş’ın manevi gücü bizlerle hep beraber olacak, hiçbir zaman yanımızdan ayırmayacağız. Çünkü Melih’in Tepebaşı’nın her karışında çok büyük emeği var. Bunu, hep birlikte 20 yıl içinde severek yaptık. Tabi hizmet de bir ibadettir. Hem de önemli bir ibadettir. Ben, kendisine rahmetler diliyorum. Işıklar içinde uyusun. Hep bizlerle beraber olsun” diye konuştu.

Melih Savaş kimdir?

Melih Savaş, 1957 yılında Bilecik’in Söğüt ilçesinde dünyaya geldi. Maarif Koleji’nin ardından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar DSİ’de peyzaj mimarı olarak görev yaptı. 1999 yılından bu yana Tepebaşı Belediyesi’nde görev yapan Savaş, uzun yıllar belediye başkan yardımcılığı görevini sürdürdü. İlkeli, dürüst ve çalışkan kişiliği ile akıllara kazınan Savaş, Tepebaşı’nda kentin gelişimine katkı sağlayan pek çok çalışmaya emek verdi. Savaş, evli ve iki çocuk babasıydı.

Editör: TE Bilişim