Haber Erdoğan Ekiner 

Mihallıççık İlçesinde Esgaz Belediye ve EPDK ile işbirliği içinde doğalgaz çalışmasını başlattı..

 Mihallıççık'ta doğalgaz çalışması Mihallıççık ve Eskişehir Büyükşehir belediyeleri ve yanı sıra Enerji Piyasası Denetleme Kurulu işbirilği içinde ESGAZ tarafından başlatıldı....

Eskişehir milletvekili Emine Nur Günay'ın kısa bir süre önce müjdesini verdiği çalışma, kısa hat ve dolum istasyonun kurulması için atılan adımlarla ile başlamış oldu. Mihallıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, çalışma konusuda "Esgaz'ın Mihallıççık Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve EPDK ile birlikte karşılıklı bilgi alışverişi ile çalışmayı başlattı. Başlayan bu çalışmanın tamamlanmasının ardından hattın ihale edilmesiyle 2020 yılında Mihallıçkık doğalgaza kavuşmuş olacak.." dedi.

Öte yandan Mihallıççık Belediyesi Yunus Emre, Gürleyik, Çalçı ve doğal, tarihi mekanların bulunduğu diğer köyleri ve Mihallıççık'ı turizme açmak için konaklama ve oturma yerleri yapacaklarını, ulaşım ve doğalgaz konusunda yapılan çalışmaların bu açıdan da önem taşıdığını ifade etti.. Başkan Haydar Çorum, Mihallıççık'ın kirazı ile de tanındığını, turizmin de ön plana geçmesi gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim