Kampanya için tıkla

http://chng.it/fChnKBQm

Enis Çakır adlı vatandaş, anne, baba, kardeş gibi daha önce ölmüş yakınlarının mezarına yeniden cenaze defnetmek için alınan ‘Mükerrer Defin Ücreti’in alınmaması için sosyal medyada imza kampanyası başlattı.

Eskişehir Belediyesi’nin hizmetlerini beğendiğini ifade eden Enis Çakır, mükerrer defin ücreti altında 2.500 TL ücret alındığını belirterek başlattığı imza kampanyasında şunları dile getirdi:

“Genel olarak hizmetlerini çok beğendiğim Eskişehir Belediyesi ne yazık ki Anne, Baba kardeş gibi daha önce ölmüş yakınlarımızın mezarına tekrardan yeni cenaze defnetmek  İçin ‘Mükkerrer Defin Ücreti’ adı altında 2.500 TL ücret alıyor.  Yanlış anlaşılmasın çift katlı mezar ücreti değil bu. Sadece sevdiklerinle aynı mezara gömülme ücreti.  Örneğin bu  durumdaki defin İstanbul Belediyes’nce ücretsiz yapılıyor .

Mükerrer defin yapmak belediyelere ekstra bir masraf oluşturmamasına rağmen para isteniyor. Bu parayı temin edemeyip ölen yakınlarının vasiyetini yani son isteğini yerine getiremeyen maddi durumu olmayan aile fertleri var.

Fakir olmak daha önce ölmüş anne veya baba ile aynı mezara gömülmek için büyük bir engel. İmzalayacağınız bu kampanya fakir insanların hakkını savunmak içindir. Böyle bir vasiyetin her insan için doğal bir hak olduğu ve bunun karşılığında istenen para miktarı insafsızca verilmiş Belediye Meclis kararı olduğunu düşünüyorum.

Kayıplarımızın olduğu bu acı günlerde sorumlu kişi ve kurumların verdiği hizmetlerle ilgili daha duyarlı olabileceğini düşünmekteyim.

Bu kampanyada tek bir belediyenin eleştirilmesi amacı yoktur.  Eskişehir Belediyesi haricinde de benzer uygulamalar olabileceğini tahmin ediyorum umarım bu çaba tüm Türkiye 'de güzel sonuçlar oluşmasını sağlar. Sizlerde yaşadığınız şehirlerdeki varsa mükerrer defin ücretlerini buradan paylaşabilirsiniz.

Kampanyanın gerçekleşmesiyle oluşacak olumlu durumlar şunlardır;

+maddi durumu olmasa da isteyen anne baba kardeş üzerine defnedilebilecek

+Yeni Mezar yaptırma İçin maddi imkanı olmayan daha önce yapılmış aile ferdi mezarına defnedilebilecek

+vefat etmiş aile fertlerinin mezarları maddi durumu olmayanlar İçin şehrin iki ayrı ucunda olmak zorunda kalmayacak

+mezarlıklardaki alandan tasarruf edilebilecek

+en önemlisi parası olmayanın manevi değerlerine Saygı gösterilecek

Empati kurup bu kampanyaya destek veren, imzalayan ve paylaşan herkese şimdiden çok teşekkür ederim .”

Editör: TE Bilişim