Eskişehir’in en önemli tarihi değerlerinden biri olan Odunpazarı Kentsel Sit Alanı’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için adaylık çalışmaları için 23 Aralık 2020 tarihinde Kültür Bakanlığı ile işbirliği protokolü imzalamıştı. Bu kapsamda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bakanlık temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya geldi.

Gerçekleştirilen ziyarette Kültür Bakanlığı’ndan, Müzeler Genel Müdürlüğü Tespit ve Planlama Dairesi Başkanı E. Gökhan Bozkurtlar, Dünya Miras Alanları Şube Müdürü Kıvılcım Neşe Akdoğan ve Alan Başkanı Sena Erbaş, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden Başkan Prof. Yılmaz Büyükerşen, Genel Sekreter Ayşe Ünlüce,  Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Nejla Hacıoğlu bir araya geldi. Başkan Büyükerşen’i makamında ziyaret eden Daire Başkanı Gökhan Bozkurtlar, “Ülkemizdeki tarihi değerlerin korunması için UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne girmek büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz ile adaylık dosyasını hazırlamak için çalışmalarımıza başladık. Eskişehir’de Tarihi Odunpazarı Bölgemizin listeye girmesini temenni ediyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Büyükerşen “Odunpazarı’nda hizmete geçirdiğimiz müzelerimizle ve bölgemizi korumak için yaptığımız çalışmalarla bölgenin tarihi dokusunu koruyoruz. UNESCO Dünya Miras Listesi, bu tarihi dokunun ve sit alanının korunması ve tanıtımı için büyük önem taşıyor. İmzaladığımız protokol sayesinde Kültür Bakanlığımız ile adaylık sürecimizin başlaması için dosyamızı birlikte hazırlıyoruz. En kısa sürede listeye girmek için çalışmalarımızı tamamlayarak adaylık sürecimizi başlatacağız” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim