Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan ve yaz akşamlarının vazgeçilmezleri arasına giren Sokak Sineması Etkinliği  ‘Sokakta Hayat Var’ sloganı ile gerçekleşti. Hamamyolu’nda sinemada gişe rekoru kıran Aile Arasında filminin gösterimi ile başlayan Sokak Sineması Etkinliği, farklı mahallelerde yapılan film gösterimleri ile yüzlerce Eskişehirliyi bir araya getirdi.

 7’den 70’e tüm Eskişehirlilere sinema dolu akşamlar yaşatan Odunpazarı Belediyesi, sinema gösterimlerinde patlamış mısır ve gazoz ikram etti. Eskişehirlilere açık hava da film izleme keyfi yaşatan Sokak Sineması Etkinliği, birbirinden güzel ve özel 3 film ile Eskişehirlilerle bir araya geldi.

Komedi tarzında filmleri tercih eden Odunpazarı Belediyesi’nin Hamamyolu, Odunpazarı Meydanı ve Adalar Migros’ta gösterimini yaptığı film senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı, yönetmenliğini ise Ozan Açıktan’ın yaptığı, başrollerini Engin Günaydın ve Demet Evgar’ın oynadığı sinemada izlenme rekorları kıran Aile Arasında oldu.  Sokak Sineması Etkinliği’nde Odunpazarı Belediyesi’nin gösterimini yapacağı bir diğer film ise senaryosunu Birol Güven'in yazdığı, yönetmenliğini Müfit Can Saçıntı'nın yaptığı, başrollerinde ise Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin, Ayda Aksel'in rol aldığı; sizi Mustafa Ali’nin doğa ile iç içe hayatı ile tanıştırıp modern hayatı sorgulamaya yöneltecek olan komedi filmi Mandıra Filozofu oldu. Sokak Sineması Etkinliği kapsamında gösterimi yapılan üçüncü film ise Mandıra Filozofu Mustafa

Ali’nin İstanbul’a gelmesi ve modern dünya ile hesaplaşmasının anlatıldığı Mandıra Filozofu İstanbul oldu.

Sokak Sineması etkinliklerine yoğun ilgi gösteren Eskişehirliler, açık havada ailece film izleminin keyfini çıkardı. Eskişehirliler bir kısmı çocukluklarından kalma bir nostaljiyi yaşamının mutluluğunu yaşarken, bir kısmı da ilk kez sokak sineması ile tanıştı.

Editör: TE Bilişim