OY ve Ötesi Derneği; adil, güvenilir ve şeffaf bir seçim için 24 Haziran'da gerçekleşecek olan seçimlerde gönüllü müşahit organizasyonu ile Oy ve Ötesi olarak tüm Türkiye’de yer almayı hedefliyor.

Ülke çapındaki sandıkların tamamında, en az bir müşahit bulunmasının sandık güvenliği açısından son derece önemli ve değerli olduğunu bu süreçte önceliklerinin, geçmiş seçimlerde ulaşılamayan sandıkların yoğunlukta olduğu ilçeler olduğu ifade edilen dernek açıklamasında şöyle denildi:

“Bugüne kadar gözlemlediğimiz altı seçimden edindiğimiz deneyim gösteriyor ki, seçim güvenliği için ülke çapındaki sandıkların tamamında, en az bir müşahit bulunması son derece önemli ve değerli. 24 Haziran Seçimlerine yönelik çalışmalarımızın arkasında da bu bilinç ve motivasyon olacak.

Tüm illerden kayıt almayı, yeterli sayıda başvuru aldığımız ölçüde tüm sandıklar için müşahit organizasyonu yapmayı hedefliyoruz. Ancak referandumda gönüllülerimizden elde ettiğimiz verilere dayanarak, önceliğimizi geçmiş seçimlerde ulaşamadığımız sandıkların yoğunlukta olduğu ilçelerde bulunmak olarak belirledik.

Bu süreçte gördük ki gönüllülerimiz de bizlerle aynı heyecanı paylaşıyor. Adil, güvenilir ve şeffaf bir seçim için tüm kamuoyunu 24 Haziran'da müşahit olarak ve müşahit bularak seçimlere sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Müşahitlik için çok yakında kayıt almaya başlayacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.

Süreçte atacağımız adımlarla ilgili ayrıntılı bilgilendirmelerimiz devam edecek.”

Editör: TE Bilişim