Zihinlere Yeni Boyutlar Projesi kapsamında Uşak Malkoçoğlu İlk Okulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri ile yapılan sosyal sorumluluk kampanyası tamamlandı.

Kampanyayı gerçekleştiren Uşak Üniversitesi öğrencileri Merve Gök ve Hatice Turpculu yapılan proje kapsamında çocuklarla farklı etkinlikler gerçekleştirerek onların kendilerine olan güvenlerini arttırmayı  ve insanlarında bu çocukların farkına varmalarını hedeflediklerini belirttiler.

“Zihinlere Yeni Boyutlar” için çabalanıyor

 Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri Merve Gök ve Hatice Turpculu’nun sosyal sorumluluk kampanyaları kapsamında yapmış olduğu Zihinlere Yeni Boyutlar Projesi Malkoçoğlu İlk Okulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileriyle birlikte hayata geçirildi. Proje kapsamında zihinsel engelli 8 öğrenciye 5 hafta boyunca dans dersi verildi. Verilen dans derslerinin ardından çocukların dans gösterisi Malkoçoğlu İlk Okulu’nda sergilendi. Sergilenen dans gösterisine velilerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Proje kapsamında çocukların sınıflarını daha fazla benimsemeleri amacıyla sınıf duvarlarına gönüllü arkadaşımız Mehmet Aslan tarafından çizimler yapıldı. Aynı zamanda zihinsel engelli öğrencilerin el becerilerini ve kendilerine olan güvenlerini geliştirmek amacıyla çeşitli el işi faaliyetleri yaptırıldı.

Özel Zihinler Etkinlik Sergisi açıldı

Zihinsel Engelli Çocuklar ile yapılan etkinlikler üniversite öğrencilerinde farkındalık yaratması amacıyla 24-25 Nisan 2018  tarihinde Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sergilendi. Çocukların ve öğretmenlerinin de katılımıyla gerçekleşen sergide üniversite öğrencileri eserlere ilgi gösterdi. Sergi sonunda proje sınıfı öğretmeni Sümeyra Özekinci, “Projemiz öğrencilerimiz ve sınıfımız için çok iyi bir proje oldu, yaptırılan dans çalışmaları ve etkinliklerle de öğrencilerimizin kendilerine olan güvenlerini desteklemiş oldu.Projeyi uygulayan öğrencilerimize teşekkür ederiz” diyerek açılan sergiden memnun kaldıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim