Eskişehir ve çevresinde etkisini zaman zaman gösteren şiddetli yağışların ardından suyu çamur rengine bürünen Porsuk çayı, bu suların çekilmesinin ardından kendi güzelliğine döndü.

Son iki haftadır yağışlar sebebi ile çevresindeki dağ ve tepelerden kayıp akan topraklar sebebi ile çamurlu olarak akan Porsuk, bir farklı gözüküyordu. Ancak zaman içinde çamurlu suların çekilmesi ile Porsuk kendine has görüntüsüne kavuştu.

Porsuk’un çamurlu aktığı günlerde görüşlerini aktaran emekli vatandaş Nurel Gökmen, Eskişehirli olmasına rağmen çocukluktan beri Porsuk’un böylesine çamurlu olmadığını söyledi. Gökmen, “Porsuk’dan eski tadı alamıyorum” demişti. Aynı zamanda suyun çamurlu olmasından dolayı yerli turistler gondol ve sandal keyfi yapmaktan çekindi. Ancak son iki gündür doğadan temiz suların akmasıyla birlikte Porsuk da artık kendi renkli ve canlı suyuna döndü.

Bugün sabah saatlerinde Porsuk Çayı, çevresindeki yerli turistleriyle kendi canlanmasını gösterdi. Gondol ve sandalların Porsuk’ta hizmet vermesi ve dışarıdan gelen ziyaretçilerin yanında gün içinde Porsuku ziyaret eden yerli vatandaşların çoğalması renkli görüntüler oluşturdu.

Eskişehirli vatandaşların sevdikleriyle güzel vakit geçirilebilecekleri yerlerin başında gelen Porsuk Çayı, akşam saatlerinde de eskisi gibi ziyaretçilerini bekliyor.

Editör: TE Bilişim