"Güzel günlere turne" için yollara düşen Praksis Eskişehir'de "çevre ve doğa hakları" için halk konseri verdi.

Odunpazarı Hamamyolu Sanat Köprüsü yanında yapılan konserde Grup genellikle kendi bestelerini seslendirdi. Aralarda ülkemizdeki doğa talanına ve talana karşı halkın mücadelesine dikkat çeken grup son albümleri olan "Tekmeye Kafa" albümlerinin tanıtımını yaptı.  Müzik grubu üyeleri “Bizim müziklerimizin telifi yoktur, gördüğünüz her yerden indirebilirsiniz, dinleyebilirsiniz” diyerek albüm CD'lerini konseri izleyenlere ücretsiz dağıttı.  Grubun 25 Eylül'de başlayan turnesi 26 Ekim'de son bulacak; bu süre içinde yaklaşık 30 merkezde konser verecek ve "güzel günler ona yürümezsen sana gelmez" diyecek.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği, Eskişehir Okulu, Halkevleri, Eskişehir Çevre Derneği, Eğit Der, Odunpazarı Kültür Dayanışma Derneği Praksis Eskişehir konserine teknik hazırlar ve duyuru bağlamında destek verdiler.

Destek veren kurumları temsilen kısa bir konuşma yapan Nurettin Aldemir şunları söyledi:

"Praksis'in niteliği, toplumsal mücadeleye ve özelde çevre mücadelesine verdiği desteği biliyoruz. Eskişehir de Alpu'ya termik Santral yapma ısrarı nedeniyle ciddi bir tehdit altında. Yasa, hukuk tanımadan çalışma yürütüyorlar. Mesele çevre, gelecek kuşaklar, geleceğimiz olunca destek vermek için daha da şevke geldik. Bizlerin sahiplenmesi, katkısı olmasa da bu konser gerçekleşecekti. Bizlerin katkısı denizde damla bile değil. Buna rağmen desteklemeyi görev saydık. Ayrıca kendilerini yıllardır izliyoruz, dinliyoruz. Eskişehir'de oldukları için mutluyuz."

KAMUSAL ALANLARI SAVUNMAK GEREKİR

Konser sonunda Praksis adına Serdar, destek sunan tüm kurumlara, temsilcilerine ve konsere katılanlara teşekkür ederek "Kamusal alanda bugün bir konser gerçekleştirdik.Bu alanı bize açanlara yeniden teşekkür ediyorum. Kamusal alanları sahiplenmek ve savunmak gerekir" dedi.

Editör: TE Bilişim