Sanayi ve eğitim alanında Türkiye’nin öncü şehirleri arasında yer alan Eskişehir, coğrafi yapısı nedeniyle deprem dahil pek çok afet riskiyle karşı karşıya. Kırsal nüfusa göre hızla büyüyen şehir nüfusu ve kent yapısıyla dikkat çeken Eskişehir’de sigortalılık oranı ise hala oldukça düşük. Zorunlu olmasına rağmen Eskişehir’de DASK oranının yüzde 56,2 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Anadolu Sigorta Marmara Bölge Müdürü Kamil Demirel, sigortalılık oranını artırmak için çalıştıklarını belirtiyor.

Hızla gelişen kent yapısının yanı sıra sanayi ve tarım sektörlerindeki etkinliğiyle ön plana çıkan Eskişehir, iki büyük üniversitenin de etkisiyle özellikle kışın artan nüfusuyla dikkat çekiyor. Eskişehir’de halihazırda 269 bin araç sahibi, 233 bin ise konut sahibi bulunuyor. Türkiye’nin pek çok şehri gibi deprem kuşağında yer alan ve iklim değişliği kaynaklı pek çok doğal afet riskiyle karşı karşıya olan şehirde, sigortalanma oranı ise oldukça düşük.

Eskişehir’de en yüksek poliçe oranının yüzde 77 ile zorunlu trafik sigortasına ait olduğunu söyleyen Anadolu Sigorta Marmara Bölge Müdürü Kamil Demirel, yine zorunlu olmasına rağmen DASK oranının ise yüzde 56,2 seviyesinde kaldığına dikkat çekiyor. Eskişehirli araç sahiplerinin sadece yüzde 22’sinin kasko sigortasına sahip olduğunu beliren Demirel, Anadolu Sigorta olarak bu oranları artırmak için çalıştıklarını belirtiyor.

Eskişehir’in ikinci derece deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Kamil Demirel, bu nedenle DASK ve konut sigortasının bölge için çok önemli olduğunun altını çiziyor. Aynı zamanda bir sanayi şehri olan Eskişehir’de, yatırımları güvence altına almak için de sigorta oranlarının yükseltilmesi gerektiğini belirten Demirel şöyle devam ediyor: “Eskişehir Türkiye’nin önde gelen sanayi tesislerine de ev sahipliği yapıyor. Özellikle doğal afet kaynaklı risklere açık olan şehirde, sigorta bilincini artırmak ve tüm talepleri en hızlı şekilde cevaplayabilmek için 13 profesyonel acente ile hizmet veriyoruz.”

Editör: TE Bilişim