Her gün binlerce misafirin ziyaret ettiği Eskişehir Hayvanat Bahçesi, ayrıca tedavi merkezi gibi çalışmaya devam ediyor. Doğal yaşamda yaralanan ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Hayvanat Bahçesi’ne teslim edilen hayvanlar, uzman personellerce tedavi edilerek tekrar doğaya bırakılıyor. Son olarak tedavisi tamamlanan 3 şahin daha Sarıcakaya ilçesinde doğaya bırakıldı.

Genç kuşaklara hayvan sevgisini aşılayan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanları koruyan Eskişehir Hayvanat Bahçesi, özellikle kış mevsiminde doğal yaşamda zarar gören hayvanları da tedavi ediyor. Merkez içinde bulunan klinikte hem Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların hem de Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından getirilen hayvanların tedavileri sürüyor. Tedavisi tamamlanan 3 şahin de Sarıcakaya ilçesinde Hayvanat Bahçesi personeli ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde serbest bırakıldı.

Yıl içerisinde farklı türlerde onlarca hayvanı tedavi ettiklerini ifade eden yetkililer, doğal yaşamda hasta veya sakat hayvan gören vatandaşların konuyu derhal (0222) 325 00 66 üzerinden Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine iletmelerini istediler.

Editör: TE Bilişim