Yaban hayata destek olmak amacıyla Sarıcakaya’da keklikler doğaya salındı. Sarıcakaya Belediyesi ve Orman Su İşleri Bakanlığı Eskişehir Şube Müdürlüğü Doğal Koruma Milli Park Şefliği ortaklaşa yaban hayata destek olmak amacıyla 200 adet keklik doğaya salındı. Sarıcakaya Belediye Başkan Vekili Ekrem Keskin, Başkan Yardımcısı Cengiz Kenar, Milli Park Şefi Turan Tosun, Orman Muhafaza Memuru Hüseyin Elden’in katılımıyla sabah erken saatlerde Sarıcakaya Mayıslar Mahallesi Kızılçam mevkii ile İğdir Mahallesine 200 adet keklik salındı.

Malatya Keklik Üretme istasyonundan getirilen bin adet keklik Orman Su İşleri Bakanlığı Eskişehir Şube Müdürlüğü Doğal Koruma Milli Park Şefliği yetkililerine teslim edildi. Daha sonra tespit edilen keklik salımı yapılacak mahallere paylaştırıldı. Ayrıca keklik salımı yapılan yerlerde av yasağı getirildi.

Ardından 200 adet Keklik Sarıcakaya ilçesinde tespit edilmiş adreslere salındı. Belediye Başkan Vekili Ekrem Keskin, keklik salınımını her yıl yaz ayı içerisinde gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Keskin, yaban hayata destek olabilmek amacıyla keklik salınımını gerçekleştirdiklerini de kaydederken “Aslında avcı doğayı bitiren değil aynı zamanda yaşatmasını sevendir. En büyük üretim doğaya salmakla değil, doğayı korumakla başlıyor” dedi. Doğaya bırakılan kekliklerin ötmesi heyeti çok mutlu etti.

Editör: TE Bilişim