Tepebaşı Belediyesi’nin yürütücülüğünde düzenlenen Genç Fikirler Sürdürülebilir Şehirler Zirvesi sona erdi.

Tepebaşı Belediyesi’nin yürütücülüğünde hayata geçirilen ve Avrupa Birliği’nin hibe programı çerçevesinde finanse edilen Genç Fikirler Sürdürülebilir Şehirler Zirvesi tamamlandı.

Projenin 22-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen son atölye çalışması pandemi tedbirleri çerçevesinde yapıldı. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından “Erasmus Plus (KA3) Yapılandırılmış Diyalog: Gençler ve Gençlik Alanında Karar Alıcılar Arasında Toplantılar” programı kapsamında Tepebaşı Belediyesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen projenin Eskişehir ayağına 75 genç katıldı.

Tepebaşı Belediyesi Sürdürülebilirlik Merkezi tarafından yürütülen proje kapsamında İstanbul, İzmir ve Ankara’daki atölyelerin ardından Eskişehir’deki zirveye katılan 18-30 yaş arasındaki gençler; şehirlerin sürdürülebilir olabilmesi adına önündeki engelleri ve çözüm yollarını tartışıp bu konuda bir gençlik politikası üzerine çalıştı. Çalışmalar neticesinde ortaya çıkacak gençlik politikası ise konuyla ilgili karar alıcılara sunulacak. Zirveye katılan gençlere, Tepebaşı Belediyesi Sukurusu Uygulama Merkezi’nde geri dönüşüm kağıtlardan üretilen, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın imzasını taşıyan teşekkür belgeleri de takdim edildi.

Merkezleri yerinde gördüler

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, MOSAIC (Yunanistan) ve EduEra (Slovakya) ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında Eskişehir’deki zirveye katılan gençler, Tepebaşı Belediyesi’nin sürdürülebilirlik ile ilgili merkez ve projelerini de yerinde inceleme şansı buldu. Yaşam Köyü, Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporları Merkezi ve Yeryüzü Ekoloji Okulu’nu gezen gençlere, belediye yetkilileri de merkezleri tanıttı.

Editör: TE Bilişim