"SEN DE BİR PATİ SEV" ekibinden, ‘’hayvanları seven; insanları da sever’’ projesi ilgi görüyor.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi “Sen de Bir pati Sev” ekibi, ‘çocuklara hayvan sevgisi’ aşılamak amacıyla çıktıkları yolda azimle devam ediyorlar…

Eskişehir’de yaşayan bütün öğrencilere ulaşmayı amaçlayan proje kapsamında eğitimlerine devam eden “Sen de Bir Pati Sev” ekibi, bu kez de Eskişehir Neşe Erberk Anaokulu öğrencileriyle buluştu. Bu proje kapsamında; Okulda 3-5 yaş aralığında 65 öğrenciye eğitim verildi. Ekibi oluşturan grupta Veteriner Hekim Melike Gümgümcü, tiyatral eğitimin içinde de veteriner olarak yer almaktadır. Tavşan rolünde Eda Yavuz, Kedi rolünde Selma Ebru Kaya, Palyaço rolünde de Meryem Hacıoğlu yer alıyor. Kendilerinin yazarak oluşturduğu parodide veteriner rolündeki Melike Gümgümcü; tavşan, kedi ve palyaçoya sorduğu sorularla, hayvanlara nasıl yaklaşılacağını, onların canının yandığı halleri, hissettiklerini; ‘öfkeli hayvanlardan zarar görmemek için nasıl davranmaları’ gerektiğini ve barınakta sahiplenmeyi bekleyen pek çok hayvan olduğunu, hayvanların ağzından aktarıyorlar.

Gönüllü olarak eğitimin içinde ve başından bu yana yer alan Melike Aktaş da; kemanıyla çaldığı ezgilerle, çocuklarımızı kemanla tanıştırmış olurken, onların hoşça zaman geçirmelerini sağlıyor.

Ekibin diğer bir gönüllüsü Gülseren Şenyüzlü’ nünün de katıldığı bu anlamlı etkinliğe; Eskişehir CHP Milletvekili Jale Nur Süllü de katıldı. Süllü, ‘’Eğitimin küçük yaşta başlamasının önemini vurgulayarak, getirilen tavşan, köpek ve kediye dokunan çocukların gözlerindeki sevinci görmek her şeye değer. Doğayı, hayvanları severek yetişen çocuklar; büyüdüklerinde, insan sevgisi içinde doğaya ve insana saygılı davranacaktır. Böyle güzel ve anlamlı eğitim için ‘Sen de Bir Pati Sev’ ekibine teşekkürlerini belirtti.

Okulun kurucusu Deniz Süllü de; ‘’Eğitimin çocuklar adına çok önemli olduğunu belirttikten sonra; okul adına iki adet tavşanı sahiplendiklerini’’ açıkladı. Deniz Süllü, daha sonra  ‘Sen de Bir Pati Sev’ ekibine hayvan sevgisini aşılamak için çıktıkları bu yolda başarılar’’ dileyerek teşekkür etti.

Eskişehir - Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi “Sen de Bir pati Sev” ekibi; eğitime katılan öğrencilere, ''Katılım Belgesi'' taktim etti.

Editör: TE Bilişim