Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ‘Sıfır Atık’ projesine destek vermek amacıyla AK Parti İl Binası’nın her katına geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.

Bu kapsamda açıklamalarda bulunan AK Parti Eskişehir Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Neslihan Çavdar, bu proje hedeflerinin israfın önüne geçerek kaynakların etkin kullanılıp daha az atık oluşması olduğunu söyledi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Sıfır Atık’ projesini toplumun sahiplenmesi gerektiğini belirten Çavdar, ”Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sn. Emine Erdoğan himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" AK Parti Eskişehir İl Başkanlığımız’da uygulanmaya başlandı. Sıfır atık projesiyle amacımız israfın önlenmesi, atıkların geri dönüşüme kazandırılması ve tekrar kullanımının sağlanmasıdır. Projenin hayata geçirildiği yaklaşık bir yıllık dönemde 2.2 milyon ton ambalaj atığı,58.000 ton elektrikli ve elektronik eşya atığı,38.000 ton bitkisel ve 80.000 ton madeni atık yağ, 184.000 ton ömrünü tamamlamış lastik kaynağında geri dönüştürülmüştür. Sadece kağıt dönüşüm kısmında 2017 yılında 24.6 milyon, 2018 yılının ilk yarısında 13 milyon ağaç kesilmekten kurtarılmıştır” dedi.

 Tüm bu verilerin projenin kazanımlarının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini kaydeden Çavdar, “Geri dönüşümün ve atık yönetiminin toplumda hızla yayılması, toplumun bu projeyi sahiplenmesi ve hayatımızın vazgeçilmezi haline getirmesi gerekir. Gelecek nesillere kaynakların israf edilmediği, temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevidir. AK Parti İl Teşkilatı olarak bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek sıfır atık projesiyle geleceğimize değer katıyoruz” ifadelerini kullandı.         

Editör: TE Bilişim