Eskişehir ilinde bir alışveriş merkezinde Üniversiteli öğrenciler tarafından “Yaşamak onların hakkı Bir Mama Bir Pati” standı büyük ilgi görüyor.

Değişik üniversitelerde okuyan öğrenciler tarafından oluşturulan Bir Mama Bir Pati grubu Eskişehir ilindeki sokak dostlarına kendilerini tanıtmak, ve sokaklarda yaşayan sokak dostlarına mama ihtiyaçlarını karşılamak için açmış oldukları standa yaptıkları çalışmaları sokak dostlarına anlatarak destek istiyorlar. Bir Mama Bir Pati grubu sorumlusu Burak Bilge "Her canlı gibi Sokak Dostlarımız da yaşamayı hak ettiğini ve yaşadığımız dönem itibariyle kendinden başka hiç bir canlının yaşam alanına saygı gösteremeyecek kadar duyarsızlaştığımız şu günlerde sokak dostlarımız yaşamını kolaylaştırmak ve onların sokaklarda daha sağlıklı şartlarda barınmasını sağlamaktır” dedi.

Bilge şunları söyledi:                                 

“Proje kapsamında .

* Mama ve su temin ederek sokaktaki dostlarımızın açlıktan ve susuzluktan ölmelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz,

*Pratikçe yapılabilen yuvalarla onlara yeni ve dayanıklı barınaklar sağlıyoruz,

*Veteriner kontrolü ile Sokaktaki dostlarımızın aşı ve tedavilerinin yapılması, daha sağlıklı koşullarda barınmasını sağlıyoruz,

*Hayvan Hakları Koruma Kanunu hakkında herkesi bilinçlendirmek ve gerekli duyarlılığı sağlayarak, Sokaktaki dostlarımızın da yaşam haklarını koruyoruz,

*Onlar konuşamıyor ama biz onları anlıyoruz. Bu yüzden sokaktaki dostlarımızı karşılıksız sevgimiz ile buluşturuyoruz.

*Üniversite de okumakta olan arkadaşlarımıza proje kapsamında iş imkanı sağladıklarını söyleyerek Kalbinizi sokakta yaşamaya çalışan dostlarımıza da açabilen gerçek bir hayvan severseniz, sizlerde sokaktaki dostlarımızdan birini sadık dostunuz olarak sahiplenebilirsiniz. Unutmayın ki; bir canlının ihtiyaçlarına karşılık vermek sizi daha şefkatli bir insan yapacaktır.”

Editör: TE Bilişim