Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi  (EOSB) bünyesinde kurulan Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Komisyonu ziyaretlerine devam ediyor. İlk olarak Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret eden komisyon şimdi de Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette EOSB Bölge Müdürü Erhan Tatar, Komisyon Başkanı Ata Ersoy, Başkan Yardımcısı Ayça Oturmuş ve Komisyon Üyesi Özlem Aydın Özpak  yanı sıra Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek yer aldı. Komisyon Başkanı Ata Ersoy, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ersoy, Organize sanayi bölgesi sınırları içerisinde 900 sokak hayvanı tespit ettiklerini, bu hayvanların tüm beslenme ve bakım ihtiyaçlarını karşıladıklarını aktardı. Komisyon Başkanı Ersoy, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve sağlık bakımlarının yapılması için ise Tepebaşı Belediyesi ile iş birliği yapmak istediklerini söyledi.

Birlikte çalışmak istiyoruz

Daha sonra söz alan Bölge Müdürü Erhan Tatar, Organize Sanayi Bölgesi olarak Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli başkanlığında sokaktaki canları korumak adına bir proje başlattıklarını söyledi. Tatar, sokak hayvanları için Tepebaşı Belediyesi ile protokol yapmak istediklerini ifade ederek, “Sokaktaki canlıların beslenme ihtiyacı komisyondaki gönüllüler tarafından karşılanmakta. Barınak konusunda ise bölgemizde üretim yapan firmalar gerekli desteği vermekte. Kısırlaştırma ve sağlık bakımlarının yapılması için ise sizin desteğini bekliyoruz. Tepebaşı Belediyemiz ile yapacağımız protokolle birlikte çalışmak istiyoruz” dedi.

İş birliğine hazırız

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, Eskişehir’e katma değer katan organize sanayi bölgesinin önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi olarak sokakta yaşayan dostlar için her zaman iş birliğine hazır oldukların ifade ederek, “Doğal Yaşam Merkezimiz sizlerin hizmetinde. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz  de aşılama ve kısırlaştırma konusunda gereken desteği vermeye hazır. Yakın zamanda bu konuda önemli mesafe alınıp iyi şeyler ortaya çıkacaktır” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim