Tepebaşı Belediyesi bünyesinde başta Tepebaşı Spor Kulubü ve diğer etkinliklere katılan sporcular ve aileleri ile spor eğitmenleri, düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bir düğün salonundaki iftar yemeğine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Tutucu, Niyazi Çetin, Turgut Doğandor, Zeynep Çetin ve Metin Gündoğdu, belediye bünyesinde düzenlenen voleybol, hentbol, tekvando, masa tenisi, yüzme ve aerobik eğitimlerine katılan çok sayıda öğrenci ile aileleri ve spor eğitmenleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin spor yatırımları ve elde ettiği başarılara değindi. Tepebaşı Belediyesi’nin spor alanında Eskişehir ve Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayan Ataç, “Bu akşam burada spor adına çok mutluluk verici bir görüntü var. 1999’da göreve geldiğimde, Tepebaşı bölgesinde bir tane bile spor salonu ya da spor sahası yoktu. Kurumların kendi bünyelerinde spor alanları vardı ama halkın spor yapabileceği hiçbir tesis yoktu. Bugün ise salonları dolduran bir ekibe sahip olduk ve bölgemiz de belediyemiz tarafından yapılan birçok tesise sahip oldu. Eğer o tesisler olmasaydı, şimdi bu salonda da bir kişi olmayacaktı. Amatör sporun da ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurguluyoruz, destek olmaya da devam edeceğiz. Sporcu ailemizi büyütmeye gayret edeceğiz. Bugün aranızda voleybol, tekvando, yüzme, masa tenisi, bocce, atletizm ve belde evlerimizin aerobik eğitimlerine katılan vatandaşlarımız salonu dolduruyor. Voleybolda özellikle çok büyük bir başarı yakaladık. Kızlarımız, eğitmenlerimiz olağanüstü bir performans gösterdi. Bundan her yerde onurla bahsediyorum, takımımız hiçbir transfer yapmadan ikinci lige kadar başarı ile yükseldi. Bunlar hakikaten çok güzel şeyler. Ülkenin üzerinde kara bulutlar gezerken, bu gelişmeler bizlere umut veren gelişmeler. Belde evlerinde her gün yaklaşık 1000 kadınımız spor yapıyor. Biz göreve gelene kadar bu kadınlarımız, evlerinde dizi seyredip gün etkinliklerine katılıyorlardı. Ama şimdi belde evlerimizi ve spor salonlarımızı kullanıyorlar. Ben de diyorum, hem spor yapın hem de pasta- börek yiyin. Böylelikle daha zinde kalacaksınız. Tepebaşı Belediyesi olarak sağladığımız, çok reklam yapmadan çok başarı sağlama işi, işte bu ailenin gayretleri ile oldu. Bugün Eskişehir’de en çok spor eğitmeni çalıştıran belediye konumundayız. İşte spora verdiğimiz değer ortada. Zaten yaptığımız işlerin altında bu gerçek olmasa, bu başarılar da gelmezdi. Onun için biz her zaman ilimin, bilimin yanında olacağız ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunu izleyeceğiz” diye konuştu.

Sporcular ve aileleri de Başkan Ataç’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. İftar etkinliği, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim