Eskişehir Çevre Korumu ve Geliştirme Derneği'nin cumartesi günleri gerçekleşen değerlendirme toplantısında, Başkan Yurtman, Eskişehir'de yaşanan sorunlarla ilgili bir açıklama yaptı.

 Başkan Sadık Yurtman, Eskişehir’de ormanların ve su kaynaklarının korunması, maden arama çalışmaları nedeniyle yüz binlerce ağacın kesilmemesi çevre duyarlığını harekete geçirebilecek daha çok çevreciye, aktivist insanlara gereksinme olduğunu söyledi. Çevre Derneği Başkan M.Sadık Yurtman, vahşi sulamanın, su havzalarındaki maden arama çalışmalarının ve siyanürlü havuzların ormanlar ve su kaynakları için tehlike oluşturduğunu belirterek , "Suları dikkatli harcamalıyız. vahşi sulama nedeniyle bazı yerlerde obruklar oluşuyor. Organiza Sanayi Bölgesi'nde yol güzergahının değiştirelerek ağaçların kurtarılmasını istiyoruz. Murat Dağı konusunda ÇET raporu bekleniyor. Mihallıççık ve Sivrihisar'a bağlı üç köyde maden arama çalışmaları nedeniyle 200.000 ağaç tehlikede. tüm bu olumsuzluklara karşı mücadele edebilmek, dur diyebilmek için çevre duyarlığı konusunda tavır geliştirecek daha çok insan olmalı.. Şehrimizin duyarlı insanlarını derneğimize bekliyoruz" dedi.

Çevre Derneği Eskişehir'in turizm açısından önemli bir merkezi haline gelen Odunpazarı bölgesinde Yeşil Efendi Sokak'taki yeni binasında faaliyet gösteriyor ve cumartesi günleri 13.30'da genel değerlendirme toplantıları gerçekleşiyor..

Editör: TE Bilişim