Sukurusu Uygulama Merkezi, Tepebaşı Bölgesi’nde geri kazanım konusunda bilincin arttırılması amacıyla çocuklara yönelik düzenlediği etkinliklere devam ediyor. Bu kapsamda Gazi İlkokulu’ndan 29 kişilik öğrenci grubu Sukurusu’nu ziyaret etti.

Tepebaşı Belediyesi Sukurusu Uygulama Merkezi, çocuklarda çevre sağlığı ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarını 2010 yılından bu yana sürdürüyor. Programlara katılan çocuk sayısı her geçen gün artarken çevre sorunlarının tüketim ve insan etkileriyle ilgisi ve çözüm önerilerini içeren bir bilinçlendirme programı uygulanıyor. Merkez, etkileşimli bir eğitim olması nedeniyle çocuklar tarafından çok beğeniliyor. Oyunlar ve görsel materyallerle tasarlanmış program, özgünlüğü ile olumlu bir etki bırakıyor.

Sukurusu Uygulama Merkezi kurulduğu günden bu yana yürüttüğü çevre çalışmaları ile adından sıkça söz ettirdi. Ayrıca Sukurusu’nda yapılan çalışmaların dikkat çeken kısmı, ortaya çıkan kağıt ürünün tamamen elde geri dönüştürülmüş olması. Birimde atık kağıtları toplayıp el yapımı ürünlere dönüştürerek eski bir zanaat olan kağıt yapımının kendine özel dokusu ve çeşitliliği ile ortaya çıkan tasarımlar üzerine çalışılıyor.

Editör: TE Bilişim