Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi ve X Design Factory tarafından gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, tasarıma yeni bir bakış açısı kazandırılıyor.

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi faaliyete girdiği Aralık 2018’den bu yana, başta gençler olmak üzere toplumun her kesiminden bireylere yönelik faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

 Tepebaşı Kuluçka Merkezi tarafından X Design Factory ekibine; durum analizi, rakip analizi, pazar analizi, yurt içi ve yurt dışı pazar stratejileri, tüzel kişilik, fon kaynakları, sosyal etki, sosyal etkiyi görünür kılma konularında mentor desteği sağlanıyor. Çalışma alanı ve network desteği de sağlanan iş birliği kapsamında X Design Factory, ilerleyen günlerde hayata geçirecekleri showroom için de Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’ni kullanmayı planlıyor. İşbirliğiyle ise; Eskişehir’de tasarım alanındaki iş sahasının genişletilmesi, Türkiye'de ve Eskişehir'de sosyal girişimcilik ekosistemine katkı sağlanması, Eskişehir'deki tasarım öğrencilerine bir hareket alanı sağlanması, Eskişehir'de bir tasarım alanının oluşturulması, el emeği ve zanaata olan farkındalığın arttırılması, tasarımcılara ihtiyaç duydukları özgür yaratım alanının sağlanması ve bireylerde sorumlu üretim ve tüketim anlayışıyla ilgili bilinç oluşturulması amaçlanıyor.

Üç endüstriyel tasarımcı, iki iç mimar ile bir de iletişim ve grafik tasarımcıdan oluşan 6 kişilik genç kadrodan oluşan X Design Factory bugüne kadar; blink ve loop, wink aydınlatma ailesi, CO-X maske serisi, CO-X çanta serisi, CO-X organizer serisi ve manolya serisi olmak üzere 28 farklı ürün tasarladı.

İnsanların tasarım fikirlerini gerçek hayata entegre edebilecekleri bir oluşum olduklarını anlatan X Design Factory kurucusu Özgür Can Akdağ, “X Design Factory, farklı disiplinlerden bir arya gelmiş genç girişimci ruhlu tasarımcılardan oluşuyor. Üniversitelerden mezun olan farklı disiplinlerden oluşan çekirdek bir ekibimiz var. Hayalimiz, bizim gibi düşünen bizim gibi bir şeyler üretme isteğiyle yanıp tutuşan tüm gençlerle bir araya getirmektir. X Design Factory de tam olarak insanların fikirlerini gerçek hayata entegre edebilecekleri bir oluşumdur” dedi.

“Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi girişimciler için bulunmaz bir fırsat”

Akdağ, Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nin kendilerine çok büyük destekler verdiğini de ifade ederek, şöyle konuştu:

“Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi ile 2 ay önce tanıştık. Biz burada olduğumuz için gerçekten çok şanslıyız. Bizim bir çatıya ihtiyacımız vardı ve bu çatıyı aslında bize Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi sağladı. O yüzden bulunmaz bir fırsat bu. Bunun dışında Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, kurumsal networkü ile büyük destek veriyor. Aynı zamanda bize destek olabilecek mentörlerle aramızdaki köprü görevini görüyor. Normalde şimdi bir fikri hayata geçirmek aslında çok önemli şey. Dışarıdan basit gibi görünebilir ama mesela o fikri insanlara ulaştıramadıktan sonra o fikrin hiçbir anlamı kalmıyor. Bu sebeple Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nin mentör desteği bize sektörde daha fazla insana daha fazla kullanıcıya ulaşmamız için çok verimli ve güzel bir destek. Hem şehre hem ülkeye değer katan işler yapmak istiyoruz. Bu sebeple merkez ile olan birlikteliğimizin olabildiğince uzun olmasını istiyoruz. Ayrıca Eskişehir’in sosyal girişimcilik çalışmaları konusunda büyük bir potansiyeli var. O yüzden Eskişehir’de yaşayan sosyal girişimciler için de bence burası gerçekten hemen gelip tanışılması ve bu ortamda bir masada oturulması gereken bir alan. Bizlere verdikleri destekler için Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’ne çok teşekkür ediyoruz ve birlikteliğimizin devamını diliyoruz.”

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi yetkilileri de, X Design Factory ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, genç girişimcilere olan desteğin her zaman süreceğini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim