Ülke insanının yanı sıra tadını bilen yabancılarında da büyük beğeni ile tükettiği Türk kahvesinde en çok tercih, paketlenmişinden çok özel makinesi ile taze çekilmişine gösteriliyor.

Kahveci Halil Ertaş, kahvede damak tadının en önemli husus olduğunu ve bu tadın tamamen sadece taze çekilmiş kahvelerde bulunduğunu belirtti. Ertaş, “Kahvede tazelik çok önemlidir. Paketlenmiş Türk kahvesinde ne köpük olur ne de asıl damak tadı bulunur. Çünkü paketler uzun süredir pazarlarda dolaşıyor ve gerçek Türk kahvesinin kokusu kayıp olur. Gelen müşterilerimize ’Az alın ama taze alın’ diye söylüyoruz” şeklinde konuştu.

"Çok ciddi talep aldığımız için yıllardan ayaktayız"

Kahve İşletme sahibi Sabahattin Küçük ise, 20 senedir bu meslekte olduğunu belirterek “Uzun yıllardır kazandığım tecrübemden şunu anlıyorum ki, çekme makinesinden çıkan kahveler bir başka. Göz önünde taze taze çekilir ve kahvelerde de bambaşka bir tat oluşturur. Paketlenmiş kahve en az bir ay önce çekilmiş olur ve köpük ve damak tadı bayat olur. Müşterimizde bunu çok iyi anlayarak çok yoğun istekte bulunuyor. Çok ciddi talep aldığımız için yıllardan ayaktayız” diye konuştu.

Türk kahveleri arasında en çok satılan kahvenin ise sade Türk kahvesi, damla sakızlı ve fındıklı Türk kahvesi olduğu belirtiliyor.

“Kahveyi kahvecilerden alın”

Kahveciler “Kahveyi kahvecilerden alın” diye bir çağrısında bulundu. Sebep olarak ise paketlenmiş kahvelerin 1’inci, 2’inci ve hatta 3’üncü sınıf bile olabildiğini iddia edildi. Kahveci Halil Ertaş, “Eğer kahvenin asıl tadı bulmak isterseniz, mecbur kalmadan paket veya kahveci olamayan yerlerden kahve satın almayın. Çünkü onlar taze kahve çekmiyor ve içen de istediği koku ve tadı alamıyor” şeklinde konuştu.

Sabahattin Küçük de, “Kahve satıcıları kim olursa olsun asıl olan taze çekilmesidir. Taze çekilmezse bayat kahve tüketilmemesini öneririm. Tadı ve kokusu olmayınca yıllar sonra gençler Türk kahvesi geleneğini unutabilir” diye sözünü ekledi.

Editör: TE Bilişim