Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu önderliğinde Sürdürülebilir Enerji ve Temizlik Avcıları Projesinin ilk etkinliği Sebahattin Günday Parkı Kütüphane önünde gerçekleştirildi.

Burada kısa bir konuşma yapan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, güzel bir projeyi başlatacaklarını belirterek, “Çocuklarla geri dönüşüm ile ilgili bir etkinlik yapacağız. Bir çok alada çalışmalar yapacağız.  Termik Santral meselesi tekrar gündeme geldi. Alpu Ovası’nda yüzlerce yer kazılacak, kuyu açılacak. Geçen yıldan beri mücadele etmiştik sererlik etmiştik. Bu yılda mücadeleyi vereceğiz. Çocuklarla bir proje ile yapacağız. Geleceğimizin çocuklarımızın hayatlarına riske atmaktır. Siyasileri söylüyoruz, sözünü tutun, Termik santrali geri çekin. Bu siyasi mücadele değil, çevre ve insan hakkı mücadelesidir. Kent konseyi gelecek nesiller için, çocuklarımız için termik santralı istemiyoruz” diye konuştu.

Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu adına konuşan,  Nezahat Telci, Sürdürülebilir Enerji ve Temizlik Avcıları projesinin ilk etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi. İklim değişikliğinin, olumsuz sonuçlarının sınırlanabilmesi için, enerji üretiminde öncelik ve ağırlık fosil yatıklara değil, yeni ve yenilenebilir/sürdürülebilir enerji kaynaklarına verilmedir diyen Telci, “ ESOGÜ Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencisi grubumuz üyesi Tahla Sevinç, Sürdürülebilir Enerji konulu afiş sergimizi hazırlayarak düşüncelerimizi yansıtmaya çalıştı. Odunpazarı Belediyesi tarafından belirlenen saatlerde çöpleri dışarıya çıkarmanın ve belirlenen alanlara bırakılmasının önemi konusunda farkındalık yaratmak, çevresel problemlere dikkat çekmek konulu afişlerimizi ESOGÜ Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencisi grup üyemiz Can Kızılkaya hazırladı” dedi.

Odunpazarı Mahalle Meclis  temsilcileri i ile ‘Temizlik Avcıları’ grubu oluşturduklarını belirten Nezahat Telci şunları söyledi:

“İlk etkinliğimizde, çevremizi kirletmeyelim, öp bidonlarını doğru kullanılım mesajını vermek için çp konteynırı boyayacağız. Ayrıştırma oyunu oynayarak atıkları doğrudan kutulara atmayı, yerinde ayrıştırmanın ve yaşanılabir bir çevre için geri dönüşümün önemini vurgulayacağız. Çevre temizliği yaparak, çöplerin zamanında ve belirtilen alanlara çıkarılmasına dikkat çekerek ‘önemli olan kirletmemektir’ mesajını vereceğimiz. Bu etkinliğimizin benzerini tüm mahalle meclislerimizde sürdürüp yaygınlaştıracağız. Oyunlarımızda bize eşlik edecek olan Doğa Koleji öğrencilerimize şimdiden teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim