Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ’nin, Kızılinler’de iki yıl önce diktiği 25 bin fidan büyüyerek ağaca dönüşmeye başladılar.  Okula başlayan miniklere yıllarca ağaç ve orman sevgisini aşılamak için söylettirilen ‘Tohumlar fidanaşarkısı Kızılinler’de gerçeğe dönüşüyor.

      Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı ve Kentpark gibi tematik parklarıyla dikkat çeken Eskişehir’de yeni açılacak büyük parklarda, yeşil alanlarda ve caddelerde kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıl önce Kızılinler’de diktiği fidanlar ağaç olmaya başladı.

     Kentin turizminde en çok ziyaret edilen noktalardan olan tematik parklara yenilerini ekleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, iki yıl önce Başkan Büyükerşen’in isteği ile Kızılinler’de 65 dönümlük üretime uygun duruma getirilen araziye 28 türde 25 bin fidan dikildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin büyük bir özenle bakımını yaptığı fidanlar artık ağaçlara dönüşmeye başladı.                                                                      

     ‘Tohumlar Fidana’ şarkısında olduğu gibi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı seralarında fidanlara dönüşen tohumlar, ağaç olmaya başladılar. Eskişehir'de park ve yeşil alanlara dikilecek ağaçları daha az bir maliyetle yetiştiren Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılinler Fidanlığında 65 dönümlük arazide Söğüt, Pavlonya, Çınar, Alıç, Huş, Süs Eriği, Sofora, Sarı Salkım Söğüt, Polensiz Kavak, Ova Akçaağacı, Meşe, Ihlamur, Dut, Dişbudak Akçaağaç, At Kestanesi, Çınar, Çınar Yapraklı akçaağaç, Smaragd Mazı, At Kestanesi, Sedir, Karaçam, Ehrami Karaçam, Çit Mazı, Batı Ladini, Leylak, Mor Salkım, Sabin Ardıcı, Altuni Pramit Mazı ve Süs Elması ağaçları yer alıyor.

Editör: TE Bilişim