TÜGVA Eskişehir İl Temsilciliği Eskişehir Valiliği meydanında ‘kitap okuma’ etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinliğe AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’da katılarak ‘Yunus Emre Divan’ kitabını okudu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TÜGVA Eskişehir Temsilcisi Fatih Sert, ilk ayeti ‘Oku’ emri ile başlayan bir ümmetin gençliği olduklarını vurgulayarak, Türkiye’nin gençliği olarak okuma alışkınlığına dikkat çekmek için vilayet alanında olduklarını söyledi.

Kitap’ın bazen bugüne bazen geçmişe, bazen de bir yabancıya, kendimize ışık tuttuğunu belirten Fatih Sert, “Kitap bu bakından bir çok aleme uzanan fiziki boyutuyla da küçük bir nesnedir. Merak ve ilgi duygusuyla sarıldığımız, bilgi edindiğimiz ve düşünce dünyamıza bir tuğla daha eklediğimiz kitap ve kitap okuma eylemi onun için ciddi bir iştir” dedi.

Okumanın ciddi bir iş olduğunu ifade eden Sert şunları söyledi:

“Bugün burada toplanmamızın sebebi okuma konusunda farkındalık oluşturarak, kütüphaneleri hayatımızın içine almaktır. Tüm vakıf gönüllerimizle ülkemizin tüm kentlerinde aynı anda gerçekleştirdiğimiz bu eylemle bir kütüphaneye üye oluyor ve buradan aldığımız kitabı okuyoruz. TÜGVA olarak kütüphaneleri hayatımızın içine alalım. Her kütüphane insanoğlunun  yüzyıllar süren macerasını anlatır. Unutmayalım ki; teknolojinin geldiği seviyeye rağmen kitaplar kendini geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmez hazineleridir.”

Sert, vakfın bu sene uygulamaya koyduğu Kitap Kurdu projesini tüm ortaokul öğrencilerinin katılımına açık kitap okuma ve tahlil yarışması düzenleyeceklerini belirtip, okuma etkinliği sonrasında topluca halk kütüphanesine giderek üye  olacaklarını sözlerine tamamladı.

AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek, “Bu etkinlik ile gençlerimizi ve çocuklarımızı okuma alışkanlığını alıştırmak, kitap okumayı sevdirmektir. Bizlerde düşünceyi sevk eden kitapları okuyoruz. Bu etkinliğe destek vermek amacıyla geldim” diye duygularını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim