Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Alpu ilçesine giden Vali Özdemir Çakacak, Kaymakam Ömer Özbay’dan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Jandarma Komutanı J. Alb Uysal Ağaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ile İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş’ın da hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısının ardından Vali Çakacak, Kaymakam Özbay ve beraberindeki heyetle birlikte, Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu bölgeye gitti.

Vali Çakacak, mevsimlik gezici tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla, bulundukları illerden diğer illere aileleri ile birlikte giden vatandaşları, özellikle çocukların, bu süreçte yaşadıkları sorunların tespiti ve giderilmesi konusunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesini uygulamaya koyduğunu belirtti. Vali Özdemir Çakacak, “METİP proje ile mevsimlik gezici tarım işçilerinin; temel sağlık hizmetlerinden faydalanmaları, barınma yerlerindeki su ve çevre temizliği, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinden yararlanmaları amaçlanmaktadır. Burada bulunan kardeşlerimizin sağlıklı bir yaşam sürdürmesini, çocuklarımızın ise iyi bir eğitim almasını önemsiyoruz” dedi.

Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Çakacak, “Çocuklarımızın her ne şartta olursa olsun iyi bir eğitim almasını devlet olarak biz çok önem veriyoruz. Bu günün küçüğü olan bu çocuklar yarının büyüğü olacak, bu ülkenin geleceği olacaktır. Bu vatanın geleceği ve teminatı bu çocuklar olacak. Bizim şuan yaptığımız görevleri ileride onlar üstlenecek. Bu makamları onlar dolduracak” şeklinde konuştu.

Mevsimlik tarım işçileri ve çocuklarına yönelik olarak oluşturulan Göç Okulu’nu da ziyaret eden Vali Çakacak ve beraberindeki heyet daha sonra bölgeden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim