Yıllardır gerçekleştirdiği yeşil alan çalışmaları ile Eskişehir’i Türkiye’nin örnek kentlerinden biri haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şehre yeni yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda ekipler Çevre Yolu Ankara istikametinde Şehir Hastanesi yanında 26 bin metrekarelik alanda yeni bir yeşil alan oluşturuyor.

Kent merkezinde çiçeklendirme ve yeşil alan çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir yeşil alan daha kazandırıyor. Şehir Hastanesi çevreyolu girişinde bulunan 26 bin metrekarelik alanda çalışmalarını yürüten Park ve Bahçeler ekipleri, alana 60 farklı türden 3 binin üzerinde bitki dikimi gerçekleştirecek. Alanın 19 bin metrekaresinin çim alan olacağını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalı ve çiçekli alanların da bölgeye renk katacağını ifade ettiler.

Eskişehir’in daha yeşil bir şehir olabilmesi için uygun alanlarda yeşil alan çalışmalarının devam edeceğine vurgu yapan yetkililer, vatandaşlardan da parkların ve yeşil alanların temiz tutulması konusunda hassasiyet beklediklerini belirttiler.

Editör: TE Bilişim