Bilecik Söğüt ilçesinde  bu yıl 738’incisi düzenlenen Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmen Dernekleri Federasyonu üyeleri ile kalabalık bir katılım sağlandı.

Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Halil Türkan “Atamız Ertuğrul Gazi’yi anmak için Söğüt’te toplandık. Bu yıl 738’ncüsü yapılan bayrama Eskişehir ilimizi temsilen federasyonumuza bağlı dernek üyelerimiz ile birlikte atamızın yani başına geldik. Ne mutlu ki yurdumuzun dört  bir yanından katılımın olduğunu gördük bizde burada Eskişehir ilini ve federasyonumuza yakışır bir şekilde temsil ettik” dedi.

Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Fadime Uzun"da “Atamız Ertuğrul Gaziyi ve kuruluşun başkenti olan Söğüt’te 400 çadırla başlayıp bir Cihan devleti kurulan bu güzel beldemize Yörüklerin selamlarını ilettik   Ertuğrulgazi Türbesini ziyaretimizden sonra düzenlenen korteje katıldık ve çadır ziyaretleri yaparak, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörük kardeşlerimizle istişare toplantıları yaparak, yöremize ait kültürümüzü paylaştık. Federasyonumuz gençlik kolları ve  oyun ekibimiz gösterilerde bulundu  Ayrıca Federasyonumuza ait çadırda  bizleri ziyaret eden misafirlerimize çay, gözleme ikramında bulunduk" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim