Kurtuluş Savaşı’nın temellerinin atıldığı, Atatürk’ün Ankara dışında ilk bakanlar kurulunu topladığı Zaimağa Konağına ziyaretçi akını devam ediyor.

Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve dönemin bakanlar kurulunun Ankara dışında gerçekleştirdiği ilk ve tek toplantı olarak tarihe geçen, kritik kararların alındığı, Türk tarihin önemli toplantısı 24 Mart 1922’de Sivrihisar Zaimağa Konağı’nda gerçekleşmiştir.

Kurtuluş Savaşı’nın temellerin atıldığı Zaimağa Konağı Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün talimatı ile tarihi konak aslına uygun olarak düzenlendi. Ahşap işlemeleri ile üstün sanat zevkini yansıtan konak her detayı ile titizlikle düzenlendi. Konağı ziyaret eden misafirleri Zaimağa ailesine ve toplantıya dair birçok bilgi edinebilmekte ve o döneme ait eserleri görebilme imkanı buluyorlar. Zaimağa Konağının ilk katı Zaimoğlu ailesinin yaşamını anlatırken, üst kat ise ziyaretçilerine bir müze atmosferi içerisinde Kurtuluş Savaşına, dönemin bakanlar kuruluna, Türk tarihinin önemli toplantısına ve Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e dair kesitler sunuyor. Sivrihisar Zaimağa Konağı tüm ihtişamı ile ziyaretçilerini bekliyor.

Editör: TE Bilişim