Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Şirintepe mahallesinde yeni kurulan Zemzemiye Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni törenle açtı. Açılış törenine; Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Dernek Başkanı Mustafa Ersoy derneğin açılışında yaptığı konuşmasında, ‘’Köyümüz, Eskişehir’e 25 km. uzaklıkta olup, Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlıdır. Köyümüz 115 haneli şirin bir köydür.  Eskişehir’de özellikle Tepebaşı bölgesinde 350 hane civarında yaşayanımız vardır. Derneğimizin amacı; Zemzemiyeleri bir araya getirerek güçlü bağlar kurmaktır. Bu güçlü bağları ile örf, adet ve ananelerimizi yaşatmak ve sürdürmek olacaktır. Eskişehir’i, Bilecik’i ve köyümüzü gururla Eskişehir’de temsil ediyoruz’’ dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç derneğin Zemzemiyelere hayırlı uğurlu olsun dileğinde bulunarak, “Dernekler sayesinde iletişimimiz daha kolay ve daha rahat olacaktır. Ben Zemzemiye’yi, Eskişehir’in bir mahallesi olarak görüyorum. Derneğiniz sayesinde gönül bağımız daha da güçlenecektir” diye konuştu.

Okunan duaların ardından Derneğin açılışını; Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, siyasi partilerin temsilcileri, Dernek Başkanı Mustafa Ersoy yaptı. Program sonunda; Plaket taktimi yapıldı. Akabinde yöresel oyunlar oynandı ve davetlilere aşure dağıtıldı.

                                                                               

Editör: TE Bilişim