"Yıllar yarlardan, yarlar yıllardan vefasız...
Kara baht bir kasırga gibi.
Bu ne baş döndürücü iş?
Geceler günleri, günler geceleri kovalıyor; cefalar cefaları kolluyor.
Tevekkül güç, isyan vahim; felek hiç rahmetmeyecek mi?
Heyhat, onu döndüren kara bahtın kasırgası..."

***

Sözleriyle şikayet ediyor yaşamdan ve yıllardan, Yakup Kadri Karaosmanoğlu…

Bizlerse acısıyla, tatlısıyla koskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz.

Peki  neler yaptınız bu geçen 365 günde?
Sağlıklı olduğunuz için sevinip şükrettiniz mi?
Durup dururken sevdiklerinize sürprizler yapıp mutluluğunuzu bölüştünüz mü?
Kırdığınız kalpleri onarmak için çaba gösterdiniz mi?

Eminim ki çoğunuz bu sorulara ''hayır'' cevabı verdi.
İnsanoğlu hayatta kaldığı sürece acı tatlı her şeyi geride bırakmaya mahkumdur.

Evet koskocaman bir yıl daha geçti. Upuzun 365 gün, ne kadar da hızlı geçti değil mi? Tahmin edebiliyorum ki, hepiniz için dün gibi her şey.

Gelen her yeni yıl, üzüleceğiniz yerde sevindiğiniz tuhaf bir durum.

Yıl her yenilendiğinde eskitmiyor mu hepinizi?

Her gelen yeni yıl, önceki yıllar kadar eskiyecek olan yeni umutlar, yeni hedefler barındırmıyor mu içerisinde? Sizler her yıl kimi zaman hedeflerinize ulaşmanızın mutluluğunu yaşarken; kimi zaman ise hayal kırıklıklarınızla başbaşa kalmanın hüznünü yaşamıyor musunuz?

Soğuktur yeni yıl,  nasıl ki yeni bir şey alındığında  alışması zaman alır, öyledir. Yılın ilk günlerinde tarih atarken bile alışamaz ve eski yılı yazmaya devam edersiniz ya!

İnsanoğlu nedense, ''yeni'' kelimesinin yenilik getireceğine inandığından, her gelen yıla fazlaca anlam yükler. Belki de doğası gereği yaşadıklarından tam anlamıyla memnun olamadığından ya da hep daha iyisini arzuladığındandır, kim bilir? Oysa ki bir sonraki yıla girdiğinizde elinizde kalacak olan tek şey anılarınızdan başka bir şey değildir.
Yılın ilk günü belirlemez mutlu ya da mutsuz oluşunuzu, sizi üzgün ya da mutlu kılan yıl boyunca yaşadıklarınızdır. Her yılın başında sağlık, mutluluk, rahatlık gibi soyut şeyler dileseniz de  hatırlanılmaya  değecek anılar istemek hiç birinizin aklına gelmez.

Bu yeni yılda birilerini üzünce tamir edip gönül almasını bilenler, güzel şeyler yaptıkça mutlu olanlar, insanları dosdoğru anlamaya emek verenler, kendilerini sevip değer verenler, bu yeni yıl için yeni yeni  kararlar almak yerine yıl boyunca yaptıklarınız için kendinize kocaman bir ''aferin'' deyin olur mu!

Biliyorum ki bir çoğunuz için bu yıl dolu dolu geçen bir sene. Belki de bu yıl en olduğunuz, en dolduğunuz, en ne kadar şey varsa yaşadığınız kocaman bir sene. Acısıyla mutluluğuyla, sevinciyle hüznüyle geçen, ödemeniz gereken ne kadar bedel varsa ödediğiniz, en boş verdiğiniz, belki de en çok kendinizi bulduğunuz bir sene…
Hadi şimdi sizi üzen, mutsuz eden, nefret ettiğiniz, sevdiğiniz, saydığınız, özendiğiniz ne kadar insan varsa hepsine, herkese mutluluk dileyin. Huzur dileyin ve tertemiz bir başlangıç yapın.

Bu sene hepimizin olsun.

Ben bu sene,  ''insan''  olmayı diliyorum herkese...
" Mutlu yıllar! "