Tepebaşı Belediyesi’nin, Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte hayata geçirdiği Yeryüzü Ekoloji Okulu Projesi, kentte yaşayan insanlar ve özellikle çocuklar için deney, gözlem ve eğitim alanları sunmayı sürdürüyor.

Yeryüzü Ekoloji Okulu Ağustos ayı atölye programlarından Masal Gecesi Atölyesi, 6-9 yaş arası 12 katılımcı ile gerçekleşti.

Çocukların Anadolu kültürüne ait masallara ilgilerini arttırmak amacıyla düzenlenen atölye çalışmasında özenle seçilen Anadolu masalları anlatıldı. Atölye çalışması ile çocuklar, görselliğin birinci planda olduğu dünyamızda hayal etmeyi öğrenirken, soyut düşünce yetenekleri de gelişiyor. Masallar sayesinde çocukların doğru kelime çağırma becerisi artarken, iyi ve kötü kavramalarını da öğreniyor.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, kontenjanların sınırlı olduğu atölyeler ve yapılan atölye çalışmaları hakkında bilgi almak isteyenlerin, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne 0 (222) 211 40 00 / 3085-3087 numaralı telefondan ulaşılabileceğini bildirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM