Büyükşehir Belediyesi beton yol uygulaması ile Eskişehir’de bir ilke daha imza attı. Asfalt kaplamada kullanılan malzemenin yurt dışından dövizle gelmesi ve pahalı olması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Beton Yol’ uygulaması İnönü’de başlatıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Büyükerşen, kırsal yollar başta olmak üzere kent genelinde bu uygulamayı yaygınlaştırarak dışa bağımlılığı minimum seviyeye indirmek istediklerinin altını çizdi.

Büyükşehir Belediyesi, İnönü İlçesi’nde gerçekleştirdiği beton yol çalışması ile kent genelinde bir ilke daha imza attı. Türkiye’nin çeşitli kentlerinde denenen ve başarılı sonuçlar alınan ‘Beton Yol’ uygulaması, İnönü’de gerçekleştirilen çalışmalar ile başladı. Geçtiğimiz günlerde Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da uygulama hakkında teorik olarak bilgilendirilen Yol İşleri Ekipleri, hafta sonu ise uygulamalı olarak beton yol denemesi gerçekleştirdi. Uygulamada yerli çimento, agrega ve su karışımından oluşan malzeme, finişer ile serildi ve silindirlerle sıkıştırıldı.

Beton yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Büyükerşen “Yurt dışından büyük paralar ile aldığımız asfalt malzemesi ekonomik açıdan büyük bir yük. Ayrıca bu konuda dışa bağımlı olmak bizleri son derece üzüyor. Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, beton yol ile ilgili bir deneme yapalım teklifi ile gelince biz de hemen kabul ettik. Petrol yönünden sıkıntısı olmayan Amerika’da bile, otobanlar beton yol şeklinde yapılırken, neden biz yapamıyoruz diye düşünürdüm. Amerikalıların beton yolu tercih etmesinin sebebi hem uzun ömürlü hem de ekonomik olmasıdır. Yol Hizmetlerindeki ekiplerimizin hafta sonu gerçekleştirdiği çalışmaları gelip yerinde görmek istedik. Gördüğüm kadarıyla çok konforlu ve kaliteli bir yol ortaya çıkmış. Bu bizim için çok sevindirici bir sonuç. Niyetimiz kırsal yollar başta olmak üzere kent genelinde bu tür beton yolları tercih etmek. Hem iş gücünden kazandıracak, hem uzun ömürlü olacak hem de dışa bağımlılığı azaltarak daha ekonomik bu uygulamanın kentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Başkan Büyükerşen bu konuda kendilerine destek olan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Ceo’su İsmail Bulut ile birlik yetkililerine teşekkür etti.