TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Kadın Çalışma Grubu, 8 Mart "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" nedeniyle kadın meslektaşlarının katılımlarıyla söyleşi gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmasını yapan Şube İkinci Başkanı Selma Güder; "Bugünün anlam ve önemini Ziraat Mühendisi kadınları olarak,  yaşamlarımızdan kesitlerle paylaşmak, birbirimizi anlamak, haklarımızın hukuki boyutunu öğrenmek ve biz bize olmak amacıyla toplandık. Her birinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum"  dedi. 

Samimi ortam içinde yapılan programa davet edilen Avukat Adalet Sezer Özbunar;  kadın hakları, iş hayatında karşılaştıkları sorunların iş hukukundaki karşılığı ve işleyişi, İstanbul Sözleşmesi'nin içeriği, son durumu gibi pek çok konuda örneklerle soru-cevap şeklinde paylaşımda bulundu. Özbunar,  "İnsanlar başkalarının ne düşündüğünü düşündüklerinde esirleri olurlar. Ancak; ne düşündüğünü düşünmediklerinde özgür olurlar" cümlesi ile sözlerini tamamladı.

TMMOB Eskişehir İKK Kadın Çalışma Grubu Başkanı Ziraat Mühendisi Dr. Ayşe Aydan Barut ve katılım sağlayan meslektaşlarının aktif söz aldığı "meslekte kadın olmak" konusunda yaşadıklarını dile getirdiği söyleşi, Çiğdem Canbolat'ın yürütücülüğünde Letocity Otel'in salonunda yapıldı. 

Program sonunda; Letocity Otel Halkla İlişkiler Müdürü Sevil Kırdemir'e  ev sahipliği ve desteğinden, Adalet Sezer Özbunar'a söyleşiye sağladığı katkıdan dolayı TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Kadın Çalışma Grubu adına   teşekkür plaket takdim edildi. 

Yapılan açıklamada; “TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kadın Çalışma Grubu olarak; Şube Yönetim Kurulu'muz adına tüm kadın üyelerimize, şehrimizde, ülkemizde ve dünyamızın neresinde olursa olsun her kadına diyoruz ki: "Sizler kıymetlisiniz ve kendinizin farkına varın!"  denildi.

Editör: Mustafa YILDIRIM