Şenay Bilik Yıldırım

Eskişehir-Eskişehir’de CHP’nin belediye meclis üyeliği önseçimi tartışmalara yol açtı. Pazar günü gerçekleştirilen CHP Tepebaşı meclis üyeliği ön seçimi sandıklardan çıkan farklı mühürlerden dolayı iptal edildi ve yenileme ile ilgili kararı Parti Meclisi’nin vereceği ifade edildi. Odunpazarı belediye meclis üyeliği seçiminde ise “Belediye Başkanı Kazım Kurt’un anahtar liste belirlediği” iddiaları ön seçime gölge düşürdü.

Eskişehir’e çok yakıştınız Eskişehir’e çok yakıştınız

BAŞKAN KURT VE EKİBİ ANAHTAR LİSTE GÖNDERDİ

Genel merkezin Eskişehir’de CHP belediye meclis üyeliklerinin fermuar sistemi ile ön seçimle belirlenmesi kararı üzerine, meclis üyelerinin yarısının belediye başkanlarınca belirlenmesi, yarısının da ön seçim ile belirlenmesi kararlaştırıldı. Ancak Odunpazarı belediye meclis üyeliği seçimi için oy kullanmaya giden seçmene seçim öncesinde Belediye Başkanı Kazım Kurt ekibinin hazırladığı anahtar listeler gönderildi. Bu durum parti içinde her kademede yıllarca emek vermiş, sahada çalışmış meclis üyesi adaylarının tepkisine neden oldu.

KÜSKÜNLER ORDUSU YARATILDI

Başkan Kazım Kurt’un genel seçimlerde değişim talebini dillendirmesine karşın konu meclis üyeliklerine gelince kendi belirlediği isimlerin seçilmesi için anahtar liste hazırlamasına tepki gösteren adaylar, “Kazananlara bakıldığı zaman, oyların bu listeye göre blok halinde atıldığı anlaşılıyor. Hak, hukuk, adalet, demokrasi sözlerini ağzından düşürmeyenler, konu kendi bölgeleri olduğunda bunu görmezden geliyorlar.” dedi. Ön seçim öncesi Başkan Kazım Kurt’un “Seçime hiçbir şekilde karışmayacağım.” sözüne güvendiklerini ancak oy kullanmaya gittiklerinde durumun böyle olmadığını fark ettiklerini anlatan adaylar, yerel seçim sürecinde bu yapılanların parti içinde büyük bir küskünler ordusu yarattığını öne sürdü.

Editör: Mustafa YILDIRIM