Kentpark ve sualtı dünyasında  muhteşem gösteriler Kentpark ve sualtı dünyasında muhteşem gösteriler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,bir dizi ziyaret programı kapsamında Eskişehir’e geldi. CHP İl Başkanı Talat Yalaz,CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve diğer ilçe belediye başkanları tarafından Eskişehir girişinde karşılanan Genel Başkan Özgür Özel, daha sonra CHP İl binasına giderek partililere seslendi.

Parti binasındaki ziyaretinin ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Özgür Özel, Başkan Ayşe Ünlüce ve belediye personeli tarafından karşılandı. Makamda gerçekleşen ziyarette Özgür Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıakaeşlik etti.

Ünlüce’ye hayırlı olsun dileklerini ileten ve görevinde başarılar dileyen Özel, “Burada bizi hep Yılmaz Büyükerşen hocamız karşılıyordu. Bundan da büyük bir gurur ve onur duyuyorduk. Tabi bütün başarı hikâyeleri, bir veda ile sonlanıyor ama o vedaya bir vefanın eşlik etmesi çok önemli. Vefalı bir veda oldu. Yılmaz Büyükerşen hocamızın Eğitim, Eşgüdüm ve Denetim Komisyonu’ndaki koordinatörlüğünü çok önemsiyoruz. Hocamızın ardından genç bir Cumhuriyet kadınını görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kadınların daha çok yönetim kademelerinde yer almasını istiyoruz. Aydın artık yalnız değil. Eskişehir’de İç Anadolu’ya doğru, Tekirdağ ile Trakya’ya doğru kadın Büyükşehir Belediye Başkanlarımız iki önemli adım daha attınız. Ümit ediyoruz gelecekte 30 büyükşehir belediyesine 15 kadın aday gösterelim. Kazandıklarımızın yarısı kadın belediye başkanları olsun.” dedi.

Eskişehirlilerin hizmetin değerini bildiğini söyleyen Özgür Özel, “Eskişehirliler iyi yönetimi, liyakatli yönetimi, şehre sadakati ve en önemlisi de kent suçu işlemeden, kenti bir rant alanı olarak değil, hizmet alanı olarak gören Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkçı belediyeciliğini ödüllendirdi. Bu büyük başarı hikâyesinin döneminizde artarak, taçlanarak devam etmesini ümit ederek tüm Cumhuriyet Halk Partililer adına hem kutluyor hem teşekkür ederim.” diye konuştu.

Yapılan ziyaretten dolayı teşekkür eden Başkan Ayşe Ünlüce, İl Başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkan adaylarımızla beraber güzel bir seçim süreci geçirdik. Kırsal ilçelerde de çok önemli bir başarı elde ettik ve biz ilk defa mecliste böyle bir çoğunluk görüyoruz. Şuanda Demokratik Sol Parti ile beraber 31’e 13 gibi bir rakamla karşı karşıyayız. Genel merkezimin özellikle kadınları ve genç adayları destekleyen politikasından dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Önümüzü başta Yılmaz Hocamız sonra da siz açtınız ve gerçekten tüm Türkiye genelinde kadınlar ve gençler çok önemli görevler üstlendik, sizlerin sayesinde. Bende gönülden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel’in Eskişehir’e uğurlu geldiğini söyleyen Ayşe Ünlüce, “Sivrihisar ilçemizde Kaymaz Mahallemizde altın madeni ile ilgili üçüncü havuzun yapılması ve kapasite genişletilmesiyle ilgili bir konu vardı, buna karşı çıkıyorduk. Fakat buna rağmen ÇED süreci olumlu sonuçlanmıştı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak dava açmıştık, bugün yürütmeyi durdurma kararı geldi. Eskişehir’in havasını, suyunu, toprağını her zaman korumak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Konuşmalar esnasında Özel, Avrupa Konseyi tarafından kurulan Demokratik Yönetim İçin Uzmanlık Merkezi’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesine verdiği Demokratik Yönetişimin 12 ilkesini taşıyan “Kristal Ödül” için Ayşe Ünlüce’yi tebrik etti.

Ziyaret çektirilen fotoğrafla son buldu.

Editör: Mustafa YILDIRIM