OSB Başkanı Küpeli’den “19 Mayıs” mesajı OSB Başkanı Küpeli’den “19 Mayıs” mesajı

Eskişehir İl İnsan Hakları Kurulu, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin İnsan Hakları eğitimine ev sahipliği yaptı.  Toplantıya fakültenin Psikolojik Rehberlik Danışmanlık ve Okul Öncesi Öğretmenlik bölümü öğrencilerini katıldı. İnsan Hakları ile ilgili iki dersi veren Öğretim Görevlisi Ahmet Mıdık’ın konuşmasıyla başlayan toplantıda ikinci olarak konuşan Valilik Hukuk İşleri Şube Müdürü ve İnsan Hakları Kurulu Sekreteri Özlem Çiğdem Karabulut insan hakları ile ilgili bilgi verdi ve kurul üyelerinden kendilerini tanıtmalarını istedi.  

İl İnsan Hakları Kurulu toplantısına kabul edilen geleceğin öğretmenlerinin büyük katılım gösterdiği toplantıda Kurulu üyesi Avukat Neslihan Gök Uslu da İnsan Hakları konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Kurulun  tanıtım sunumuna başlayan Kurul Sekreteri Özlem Çiğdem Karabulut’un konuşması sırasında, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy programları arasındaki boşluktan yararlanarak kısa süreli de olsa toplantıya katıldı ve öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra salondan ayrıldı. Daha sonra öğrencilerin sorularına geçildi. Kurul Başkanı Vali Yardımcısı Kubilay Ant ve kurulun sivil üyeleri öğrencilerin sorularını cevapladı. Programın sonunda öğrenciler ve kurul üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, Öğretim Görevlisi Ahmet Mıdık, yapılan bir öneriyi yerinde bularak, fakültede yapılacak bir İnsan Hakları dersine İnsan Hakları Kurulu üyelerini davet edeceklerini söyledi.   

Editör: Mustafa YILDIRIM