Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı Prof.Dr.  Yılmaz Büyükerşen İnönü İlçesi  içme suyu hatları temelini törenle attı. Temel atma törenine CHP Parti Meclisi üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, İnönü İlçesi Kaymakamı  Enver Özderin, İnönü Belediyesi başkan vekili Mehmet Kepez, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sarralel, İnönülü vatandaşlar katıldı.
İnönü İlçesi Meydanı’nda yapılan törende konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, bugüne kadar yapamayacağı şeyleri söylemediğini ve verdiği sözleri yerine getirdiğini belirterek, “Bizden hemen 2-3 ay sonra hizmet beklemeyin demiştik. Öncelikler belirlenecek zaman alacak diye altını çizmiştik. Yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermedim. İşte bugün yenileme işlemleri töreni için toplandık. Demek ki gün bugünmüş” dedi.
Bunun sadece İnönü İlçesi’ne özel olmadığını  diğer ilçelere de olacağını belirten Büyükerşen şunları söyledi:
“ Yüzde 50’ye varan su kaybı ve elektrik tüketimi azaltılacak. Demir borular sağlıklı değil. Çağdaş ve sağlıklı borular döşeyeceğiz. Yine önemli sorun olan mahallelere de bunu yapacağız. Çalışmalarımız sürecek. Çok uzun yılların ihmalini halletmek hemen mümkün değil. Belediye olarak görev alanı genişletilmiş olsa da 17 bin km 2 de 12 ilçe 544 köyün sorunlarının birdenbire halledileceğini hiçbir akıl almaz. Şimdilik ülke şartları açısından gelir ve bütçe konusunda beklenti belli. O yüzden bütçeye göre projeler oluyor. Yine marjinal kaynaklardan elde edilen gelirle köy yolları da var yapmaya çalışıyoruz.”
Daha sonra Meydan’na içme suyu hattına temel atan Büyükerşen’e ‘İnönülere hayırlı olsun’ dileğinde bulundu.
 
Editör: TE Bilişim