Eskişehir Ticaret Odası, hem vatandaşların hem de fotoğrafçılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların mağdur olmaması için kayıt dışı olarak video ve fotoğraf çekimi yapanlara karşı girişimde bulunacak.

Fotoğrafçılık sektörünün sorunları Eskişehir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü. Sektördeki birçok firmanın temsilcisinin katıldığı toplantıya Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler de katıldı. Toplantıda firma temsilcileri tarafından, kayıt dışı olarak video ve fotoğraf çekimi yapanların sektörde mağduriyet ve haksız kazanç elde edildiği belirtti. Sektörde özellikle düğün albümünde ve dış çekimlerde kayıt dışı çalışıldığını ifade eden firma yetkilileri, Eskişehir’de bugün itibariyle 300’den fazla kayıt dışı fotoğrafçı olduğunu dile getirdi.

Vatandaşlar çok para ödeyip mağdur oluyor

Korsan fotoğrafçılar nedeniyle hem vergisini ödeyen firmaların hem de çekim yaptıran vatandaşların mağdur olduğunu dile getiren firma temsilcileri, sorunun çözülmesi için vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti. Toplantıda korsan fotoğrafçılara rağbet eden vatandaşların hem daha çok para ödeyip daha kalitesiz hizmet aldığına dikkat çekilirken, korsan fotoğrafçılık dolayısıyla kayıt dışı personel çalıştığını, vergi ödenmediği vurgulandı.  Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, hem vatandaşların mağdur olmaması hem de sektörde yaşanan kayıpların giderilmesi için oda olarak çalışma başlatacaklarını söyledi. Fotoğraf ve video çekimi yapılan yerler için ilgili kurumlarla görüşüleceğini ve şikayetleri ileteceğini belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, konu hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi adına öncülük edeceklerini dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim