Eskişehir Sağlık Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Işıl Soysal Kaptanoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, “Aslında bundan yüzyıllar önce İslam Dininin Yüce Peygamberi, Hz. Muhammed(S.A.V.) ‘Veda Hutbesi’nde insanları bir birleri üzerinde olan haklarından ve özellikle de kadınların haklarından tarihi anlatma ilk kez resmi olarak bahsetmiş ve 1400 yıl önce kadın hakları ile ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştu” dedi.

20. yüzyılın başında Atatürk’ün, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Sağlık Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Kaptanoğlu şunları söyledi.

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ne yazık ki kadına yönelik şiddet olaylarının gölgesinde kutluyoruz. Üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı kadınlarımız giderek daha yoğun bir biçimde şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Kadınlarımız, toplumun gelişmesindeki en önemli etkendir. Çağdaş toplumların en önemli özelliği, demokrasi kültürünün yerleşmesi, insan hak ve özgürlüklerinin hiçbir şekilde kısıtlanmaması ayrıca her alanda kadın erkek eşitliğinin tam olarak sağlanmasıyla mümkündür. Bütün bu mücadelelere ve kazanımlara rağmen, eğitimli de olsa; eğitimsiz de olsa, ülke gelişmiş de olsa; gelişmemiş de olsa kadınlara yönelik baskı, şiddet, mobbing gibi haksızlıklar halen devam etmektedir.”

Editör: TE Bilişim