İşçi Partisi Eskişehir İl Başkan yardımcısı Nedim Yurtsever, Lozan Antlaşması’nın Türkiye halkının emperyalizme karşı Mustafa Kemal önderliğinde kazandığı özgürlük, bağımsızlık zaferinin taçlanması olduğunu söyledi.

Anlaşmanın emperyalistlerin dayattığı, bölünme, paylaşılma, yok edilme antlaşması olan Sevr Antlaşmasının yaptırılıp çöpe atıldığı ve bağımsız Türkiye’nin tüm dünyaya ilanı ve kabul ettirilişi olduğunu vurgulayan Yurtsever, “Lozan Antlaşması emperyalizm tarafından sömürülerek köleleştirilen tüm ezilen ulusların üzerine doğan, yol gösteren çoban yıldızıdır.

Uyarıyoruz; Ülkemiz ve Ortadoğu’daki emellerinden vazgeçmeyen emperyalist güçleri ve bölgedeki işbirlikçi taşeronları, Lozan Antlaşması’nı inkar ederek Sevr Antlaşması’nı gündeme getirmeye çalışmaktadırlar. Bu hayalden vazgeçin” dedi.

Aksi halde Türkiye Halkının tekrar haddini bildireceğini ifade eden İP İl başkan yardımcısı Nedim Yurtsever, “Bu duygu ve düşünceler içerisinde Lozan Antlaşması’nın yıldönümünü kutluyor, başta büyük devrimci, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görüşmeleri başarıyla yürüten İsmet İnönü’yü, çalışma arkadaşlarını ve dönemin TBMM üyelerini rahmetle ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

 

 
Editör: TE Bilişim