Ali İsmail Korkmaz Parkı Forumu üyeleri tuttukları adalet nöbetinin 56’ncı haftasında olduklarını belirterek başta Ali İsmail olmak üzere gezi şehitleri için adalet yerini buluncaya kadar haykırmaya devam edeceklerini söylediler.

Forum üyeleri adına konuşan Özge Uyanık, “Karaman’ın Ermenek ilçesi kömür ocağında meydana gelen su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarının dördüncü gününde hala sonuç alınmış değil. Her gün göz göre göre ölüme gönderilen işçilerin tek sorumlusu patronlar ve onu destekleyen, önlem almayıp kader deyip geçen AKP hükümetidir. Daha fazla işçi ölmemesi için işçi ölümlerine sebep olan patronlar ve AKP’nin bakanları yargılanmalı ve hak ettiği en ağır cezayı almalıdır” şeklinde konuştu.

Cumartesi Annelerine de değinen Uyanık, Cumartesi annelerinin açtıkları yolda yürüdüklerini belirterek, “Gezi direnişinde AKP’nin polisleri tarafından öldürülen ve yaralanan kardeşlerimize buradan sahip çıkıyoruz. Gezi şehitlerimizin bütün sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim