29 Ekim Cumhuriyet Bayram’ı etkinlikleri kapsamında Eskişehir Vilayet Meydanı’nda tören düzenlendi.


Tören, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.


Atatürk anıtına çelenk koyma yasağından dolayı protokol ile birlikte çelenk koyamayan sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve dernekler (Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Eskişehir Kent Konseyi, Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) tören bitiminde çelenklerini bıraktılar.


Atatürk anıtı önüne çelenk koyduktan sonra konuşan Eskişehir CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, Cumhuriyet'in 91 yıldır en üzüntülü, en kırgın ve yok edilmek istenen günlerini yaşıyor diyerek "Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece Cumhuriyet yaşayacaktır" dedi.


Cumhuriyet Bayramı halkın bayramıdır

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Sevgi Akmen, sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerinin çelenk koymasına, resmi programlarda yer verilmemesine olan tepkilerini dile getirdi. Akmen, "Cumhuriyet Bayramı halkın bayramıdır, Cumhuriyet Bayramı'nın halka kapatılması yanlıştır. Burası halkın meydanıdır" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim