CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Cafe’de gazetecilerle yemekte bir araya gelerek bir sohbet toplantısı gerçekleşti.
Eskişehir’de Tarım Fuarı, panele katıldığı ve yurttaşlarla görüştüğünü belirten Tezcan, Eskişehir’de ki çalışmalardan memnun olarak  ayrıldığını söyledi.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın da katıldığı yemekli sohbette konuşarak, Eskişehir'de çok başarılı çalışmalar gördüğünü ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan,  “Zaten belediyeler başkanlarımız örgütümüz çok başarılılar ve çok iyi çalışıyorlar.  Bu kampanya parti çalışması değil ülkenin geleceği ile sorun diye çalıştık. Partilerle angaje olmadan rejime, sistemi ile nasıl bakıyorlar, onlarla ilgili sorun var. Biz rejimle ilgili diyoruz. Sonuçta Türkiye'de demokrasiyi ortadan kaldıracak tek adam rejimini yaratacak bir referandum diyoruz” dedi.
Vatandaş, Referandum sonrası istediği kişiye partiye oy verebileceğini belirten Tezkan şunları söyledi:
“ Eğer evet denilirse bu sistem çıkarsa bundan sonra iktidara gelecek partilerde kişilerde bu sisteme göre çalışacaklar.  Kişilerin iyi niyetine  yasalar bırakılmaz. Anayasalar bu yetkileri verelim de kullanmazlar diye yapılmaz.  Her yerde bunu anlatmaya çalışıyoruz.
Eskişehir'de gördüğümüz bir şey bizim özellikle ulaşmak istediğimiz genel seçimin dışında da “ gelin bizi dinleyin’ diye kişilerle görüştük. Eskişehir’de çok iyi sonuçlar alacağını biliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Türkiye bölgelerinde benzer sonuçları görüyoruz. Anketlerin dışında anketleri, i alanlarda görüyoruz.
Birden fazla anket var incelediğimiz anketler var. Tek bir rakam yok. Yüzde 51 ile 56 arasında Hayır gösteriyor.  Anketlerin ortalamasına aldığınızda yüzde 53-54 oranında Hayır çıkıyor.
Anketlerin alt analizler de gizli yüzde 3 Hayır’ı görüyoruz. Bu alanlarda örtüşüyor. Korkulardan kaynaklanıyor. Anketçilerin sorularını yanıtladığında ya kararsızım ya da bilgim yok diye ya da Evet diyor. Çünkü anketlerde ad soyadı isteniyor... Vatandaş bu yüzden o yüzden yanıt veriyor.  Örneğin; anketlerde;  evet mi hayır diyorsun ‘evet’ diyor ama bir başka soruda Partili bir Cumhurbaşkanı istiyor musun dediğinde hayır diyor,  Parlamenter  Sistem mi, Cumhurbaşkanlık sistemi mi istiyorsunuz diye sorduğunuzda da Parlamenter sistemi isteriz diyor. Ankete evet diyor ama referandumda Hayır diyecek.
Yani anketlerde Evet yüzde  49 çıkıyor,  Partili cumhurbaşkanı mı istiyorsunuz sorusuna Hayır çıkıyor bu da yüzde 60 civarında ...
İstanbul’da Hayır ağırlıklı, bu yüzden Cumhurbaşkanı ve Başbakan buralara ağırlık vermeye başladılar. Özellikle İstanbul’da özellikle muhafazakar bölümlerdeki sonuçlar  çok iyi sonuçlar.! Sayın Cumhurbaşkanı, başbakan bunu seçim kampanyasına dönüştürmeye çalışıyor. Ama vatandaş bunun farkında... Vatandaş bunun seçim değil, referandum olduğunun farkında.
Bizim referandum şarkısının sözleri alanlardan geliyor. Örneğin;  ‘Bu kadarı da fazla’ sözü alandan geliyor. Hayır diyecek vatandaşların sözleri...”
 
Editör: TE Bilişim