İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, Tolga Daşkıran ve Hüseyin Şahin isimli iki genç için alınan yargı kararlarını eleştirdi. Ulucan, “Bildiği gibi Eskişehir'imizi sarsan bir yargı kararı alındı.

Tolga Daşkıran ve Hüseyin Şahin isimli iki gencimiz, eşini ve kızını bıçakla yaralayan Afganistan uyruklu şahsa engel olmak için karıştığı olaydan dolayı cezaevine gönderildi.

Türk gençlerinin aldığı bu haksız cezalar, toplum vicdanını derinden yaralamış, bir çok Türk gencinin adalete olan güvenini de yok etmiştir.

Aynı olayda eşini ve kızını öldürmeye çalışan Afgan’a "iyi hal indirimi" uygulayan yargı, Tolga'ya 5 yıl, olay esnasında Afgan şahıs tarafından yaralanan Hüseyin'e ise 3 yıl 4 ay ceza vermiştir.

Afgan uyruklu birinin, eşini ve kızını öldürmeye teşebbüs etmesi olayına karıştığı için, kendi çocuklarımız olan Tolga ve Hüseyin'e ceza vermek, Türk yargı tarihine geçen utanç verici bir durumdur.

Böyle adalet olmaz!

Bu karar üzerine, ülkeye milyonlarca ne idüğü belirsizi sokan İktidar mensuplarına bir soru sormak istiyorum.

Tolga ve Hüseyin sizin çocuğunuz olsaydı ne yapardınız ne hissederdiniz?

Bu cezaları onaylayan yargı mensuplarına da bir soru sormak istiyorum.

Tolga ve Hüseyin sizin çocuğunuz olsaydı bu cezaları verip onaylayabilir miydiniz?

Vicdanlarınız rahat mı?

Tolga ve Hüseyin'in geride bıraktığı aileleri var, okulları var, hayalleri var.

Türk düşünüş edebiyatının en büyük şairlerinden Türk düşünüş edebiyatının en büyük şairlerinden

Bu utanç verici karar bozulmalı, Tolga Daşkıran ve Hüseyin Şahin derhal serbest bırakılmalıdır.

Ayrıca, bu tür olayların tekrarlanmaması için, Eskişehirlilerin huzuru için, Belediye Başkanlarımızdan şehrimizde Sığınmacı ve kaçak barındırmamalarını istiyoruz.

Türk vatandaşlarının sığınmacılar ve kaçaklar yüzünden zarar görmemeleri için, ülkemizden çıkarılması gerektiğini de İktidar mensuplarına hatırlatmak istiyoruz.

Ne şehrimizde ne de ülkemizde sığınmacı ve kaçak İstemiyoruz!”

Editör: Mustafa YILDIRIM