Edebiyat tarihimizdeki özel yeri nedeniyle okullarda da okutulur ve öğretmenler bu kitaptan ödevler verir ve sınavlarda soru sorarlar. Roman, insan ilişkileri, aşk, yabancılaşma, toplumsal normlar ve özgürlük gibi birçok önemli konuyu ele almaktadır. Ana karakterin yaşamı üzerinden bu temalara odaklanır.

18 yaşında kitap yazıp yazarlık kariyerine ilk adımını attı 18 yaşında kitap yazıp yazarlık kariyerine ilk adımını attı

Kürk Mantolu Madonna, Raif Efendi adlı bir karakterin hikayesini anlatır. Raif Efendi, memnuniyetsiz bir hayat sürerken, bir gün Maria Puder isimli bir kadına âşık olur. Babasının isteğiyle Berlin’e giden Raif Efendi, oradaki bir sanat galerisinde hayran kaldığı bir tabloda resmedilen kadın portresinin Andrea Del Sarto tarafından resmedilmiş “Madonna delle Arpie” adlı tablodaki Meryem Ana (Madonna) tasvirine benzediğini düşünür. Daha sonra takıntı derecesinde hayran olduğu tablodaki yüzün sahibiyle karşılaşacaktır. Roman, bu aşk hikayesi etrafında şekillenir 123.

Kitabın ana fikri, insanın iç dünyasındaki çatışmaları, aşkın gücünü ve toplumsal baskılara karşı direnci vurgular. Kürk Mantolu Madonna, Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir ve hala okuyucular arasında popülerdir.

Editör: Mustafa YILDIRIM